Lídři koalice zrušili brífink. Zřejmě nechtějí prozrazovat plán boje s opozicí

01.11.2011 10:54

Za několik minut začíná jednání poslanecké sněmovny. Koalice se přes odpor opozice pokusí protlačit hlasováním reformní zákony, které jí vrátil levicový Senát. Jednání ve sněmovně měl předcházet brífink, ale ten vládní lídři zrušili. Zřejmě nechtěli prozrazovat strategii, se kterou budou čelit obstrukcím.

Lídři koalice zrušili brífink. Zřejmě nechtějí prozrazovat plán boje s opozicí
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Karel Schwarzenberg, Petr Nečas, Radek John

Před půl jedenáctou skončila schůzka předních představitelů koalice ve formátu K9. Po společném jednání měl proběhnout brífink, ale ten lídři koalice zrušili. Zřejmě ladili strategii, jak co nejvíce urychlit jednání o reformách, které do sněmovny vrátil Senát. ČSSD opakovaně ohlašuje, že chystá sáhodlouhé obstrukce projednání těchto zákonů tak, aby je koalice nestihla schválit před koncem tohoto roku.

Budeme jednat třeba celý víkend

Tiskovou konferenci ovšem uspořádal a volal při ní po demisi premiéra Petra Nečase (ODS). Mimo to také zkritizoval návrh rozpočtu, který počítá se schodkem 105 miliard korun. "Podvyživené rozpočty znamenají úpadek veřejných služeb," řekl expremiér Paroubek.

Navzdory zrušení brífinku lídři koalice dali jasně najevo, že reformní zákony schválí a to i za cenu toho, kdyby měli poslanci jednat nepřetržitě celý víkend.

Související:

Stát tu není od zajišťování štěstí lidí. Vzkaz smutným voličům

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…