Jednání sněmovny přerušeno, KSČM chtěla pauzu na jídlo

01.11.2011 19:56

Vleklé jednání sněmovny přerušili dnes večer komunisté, kteří si vzali hodinovou přestávku na jednání poslaneckého klubu. Předseda frakce Pavel Kováčik zdůvodnil žádost tím, aby se mohli poslanci občerstvit a nabrat nové síly před noční schůzí, někteří si případně zacvičit. "Jsme ve vyšší formě společnosti, než je otrokářská," podotkl. Poslanci budou pokračovat v debatě před 20:30.

Jednání sněmovny  přerušeno, KSČM chtěla pauzu na jídlo

Zatím jsou u prvního bodu, jímž je návrh na omezení státní podpory stavebního spoření. Opozice pokračuje v obstrukcích, do diskuse jsou přihlášeny ještě dvě desítky lidí. Ačkoli koalice prosadila omezení délky i počet projevů, sněmovna může jednat o spoření až do časného rána. Stejný postup opozice plánuje i u dalších úsporných a reformních zákonů, které vrátil Senát.

A jednací den skončí až, až, až, říká Stanjura z ODS

Opozici také zajímá další postup jednání. Místopředseda sněmovny a ČSSD Lubomír Zaorálek se tázal, kdy začne další jednací den, když koalice prosadila prakticky permanentní jednání. Odpověď mají dát sněmovní právníci.

"A jednací den skončí až, až, až," glosoval záležitost předseda poslanců ODS Zbyněk Stanjura. Koalice je připravena jednat do té doby, dokud své reformy neprosadí, dostatečný počet poslanců na to ve sněmovně má.

Související:

Hanba, chcete nám zavřít hubu! Čtyři hodiny hádek před jednáním sněmovny

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…