Strach z nepřizpůsobivých se dál šíří. Až do Vimperku

02.11.2011 11:30

Lidé ve Vimperku v jižních Čechách se bojí nepřizpůsobivých. Ve městě se rozmáhá prodej drog, prostituce i krádeže. Největší problémy přitom dělají ti Romové, kteří se do města přistěhují na jeden měsíc a pak zase zmizí. Především kvůli nim starosta Bohumil Petrášek požádal o spolupráci policejní prezidium a protidrogovou centrálu.

Strach z nepřizpůsobivých se dál šíří. Až do Vimperku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pochod proti Romům

Ve Vimperku na Prachaticku mají lidé strach. Přibývá přepadených a okradených lidí. Romové, kteří se do města nově přistěhovali, obchodují na ulicích s drogami a provozují prostituci navzdory tomu, že to zakazuje městská vyhláška. Zprávu přináší server idnes.cz.

Krádeže, prostituce, drogy

Obyvatelé Vimperku se bojí, aby se z jejich domovského města a okolí nestalo druhé Šluknovsko. To, že o to mají velké obavy a zároveň se vzájemně mobilizují, aby k tomu nedošlo, svědčí jejich aktivita na sociální síti Facebook, k Hnutí za Vimperk bez nepřizpůsobivých občanů se přidalo pět stovek lidé. Obavy jsou slyšet i s hlasů znějících přímo na ulici.  

"Každý tu má strach. Přepadených nebo okradených je víc, ale lidé se bojí a nehlásí to. Každý ví, co se děje ve středu města," popisuje místní žena. Další muž se přidává: "Kšeftuje se tam s kradenými věcmi i drogami. Sociální dávky končí v automatech už roky. Vždyť to ví všichni."

Největší problémy přitom dělají právě ti Romové, kteří se do města přistěhují na jeden měsíc a pak zase zmizí. Především kvůli nim starosta Bohumil Petrášek požádal o spolupráci policejní prezidium a protidrogovou centrálu. Podle vlastních slov tak činí právě proto, aby tu problémy nepřerostly do podoby, kterou známe ze Šluknovska.

Zároveň existuje možnost, že zdejší extremisté z Dělnické strany sociální spravedlnosti již dnes označují Vimperk za město hrůzy.

Související:

Lidé v Rumburku se bojí. Pepřový sprej si koupila i mluvčí radnice

Lidé na severu Čech se tajně vyzbrojují. Kupují i zbraně po Němcích

Romové znovu útočili. Starosta Nového Boru žádá víc policistů

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …