Klasnová nespala. Sprcha, vyvenčení psů a zpět do sněmovny

03.11.2011 14:43

Nonstop jednání Poslanecké sněmovny je velmi vyčerpávající. Místopředsedkyně Věcí veřejných Kateřina Klasnová zahání únavu mátovým čajem. ČSSD takové problémy neřeší. „Z řad sociální demokracie tu ráno skoro nikdo nebyl,“ uvedla Klasnová.

Klasnová nespala. Sprcha, vyvenčení psů a zpět do sněmovny

Zatímco většina poslanců bojuje s únavou, ČSSD se rozdělila do tří skupin a „na stráži" se střídají. Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka odjel už o půlnoci. „Budiž mu přáno. To se asi dobře vyspal. Já jsem třeba nespala ani minutu, ráno jsem se jen šla domů vysprchovat, převléknout a vyvenčit psy," postěžovala si v rozhovoru pro Lidovky.cz Klasnová.

Sledujeme téma Obstrukce
Vše, co se děje ve sněmovně, čtěte ZDE

Situace je už natolik zoufalá, že se někteří poslanci přiklánějí ke sloučení rozpravy na všemi patnácti body vrácenými Senátem. „Možné to samozřejmě je. Bylo by to i logické, hlavně z hlediska úspory času. Jsou to vratky ze Senátu, ta diskuze se tu už poměrně obsáhle vedla. Obstrukční jednání ČSSD je naprosto legitimní, na druhou stranu k nějakému zracionalizování celého jednání by to bylo jenom dobře. Já to určitě podpořím," vyjádřila se k tomu Klasnová.

ČSSD: Bylo by to protiústavní

ČSSD protestuje, že by takové řešení bylo protiústavní. Brání se, že sloučit debaty lze pouze pokud mají společné téma. „Záleží nad legislativním výboru Poslanecké sněmovny, aby ten případný návrh na sloučení debat zhodnotili a řekli, které body by vůbec šly sloučit," nastínila Klasnová možnost sloučení pouze některých bloků.

Podle Klasnové bude tentokrát debata pokračovat do jedné hodiny ranní. „Záleží, jestli nám už nedojdou síly. Jednat celou noc až do rána je velmi vyčerpávající. Opozice zkouší naší bdělost."

Čtěte více:
ČSSD ohlásila obstrukce a spouští protivládní petici
Sobotka: Obstrukce je zcela legitimní. Ničivé vládní reformy musí být zablokovány
Klasnová (VV): Výroky pana Sýkory jsou nepravdivé a zavádějící

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…