Skandální lékař Barták se uzdravil. Na soud čeká v běžné cele

03.11.2011 21:02

Doktor Jaroslav Barták, který čelí sedminásobné obžalobě ze sexuální násilí, se vrátil do pankrácké cely. Lékaři totiž potvrdili, že zdravotní stav obžalovaného již nevyžaduje delší pobyt ve vězeňské nemocnici na Pankráci. Podle lékářova právníka Františka Novotného si Barták na svůj zdravotní stav nestěžuje.

Skandální lékař Barták se uzdravil. Na soud čeká v běžné cele
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Věznice Pankrác

"Obviněný Barták již není ve vězeňské nemocnici, jelikož jeho zdravotní stav nevyžaduje hospitalizaci. Je tedy umístěn na oddělení pro vazebně stíhané," potvrdila serveru Týden.cz vrchní komisařka generálního ředitelství vězeňské služby Markéta Prunerová. Dodala, že lékař sdílí celu ještě s jedním stíhaným, jehož identitu odtajnit odmítla.

Sedm žalob

Policie už v kauze Barták vyslechla desítky lidí, konečný počet svědků však zatím není možné odhadnout. Z uplatňování sexuálního násilí Bartáka obvinilo již devět dívek.

Na obsáhlém výčtu Bartákových zločinů figuruje znásilnění, sexuální nátlak, vydírání, nebezpečné vyhrožování, ublížení na zdraví, omezování osobní svobody a nedovolená výroba a jiné nakládání s psychotropními látkami a jedy. V případě potvrzení viny Bartákovi hrozí až deset let za mřížemi.

Lékař nadále jakékoli pochybení popírá, o žalobkyních přitom již několikrát v médiích vyjádřil velmi nevybíravě. Od jeho výroků se distancovala jak Poliklinika Modřany, kterou Barták ze třetiny vlastní, tak i Česká lékařská komora.

Čtěte také:
Doktor Barták je čuně, opilec a blázen. Drsná svědectví pacientů

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…