Poslanci budou jednat o veřejných zakázkách a o reformách

04.11.2011 6:25

Poslanci by dnes měli rozhodnout o konečné podobě velké novely zákona o veřejných zakázkách, která je označována za jednu z nejdůležitějších vládních protikorupčních norem.

Poslanci budou jednat o veřejných zakázkách a o reformách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí MIroslav Kalousek (TOP 09) vedle premiéra Petra Nečase (ODS) ve sněmovně

 Ve druhém čtení budou projednávat předlohu o jednom inkasním místě, tedy daňovou reformu. Potom bude pokračovat debata o reformních zákonech, které sněmovně vrátil opoziční Senát.

Zrušení superhrubé mzdy

Novela zákona o veřejných zakázkách má zprůhlednit jejich zadávání a omezit možnost jejich vypisování tak, aby je získal předem vybraný uchazeč. Odstraňuje také možnost výběru uchazečů losem, takzvané losovačky. Součástí daňové reformy, o které se dnes má rovněž jednat, je například návrh na zrušení daňového zvýhodnění stravenek nebo superhrubé mzdy.

Zakázky a daňová reforma jsou na pořadu mimořádné schůze, která má celkem 13 bodů. Poslanci ale mají podle informací ČTK projednat jen tyto dva. Potom by měli zhruba do půlnoci jednat o reformách, které obstruuje opoziční ČSSD. Koalice se brání tím, že sloučila rozpravu k předlohám do jednoho bodu a omezila zároveň řečnickou dobu.

Související:

Nečas má plán, jak zastavit obstrukci. ČSSD hrozí stížností

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…