Soud rozhodl o zbourání nepovolené vily v Pardubicích

04.11.2011 8:35

Krajský soud v Hradci Králové rozhodl, že podnikatel Miloš Holeček musí zbourat svou vilu v Pardubicích, kterou postavil v rozporu s územním plánem. Potvrdil rozhodnutí stavebního úřadu, který nařídil černou stavbu zlikvidovat. Informuje o tom dnešní Blesk.

Soud rozhodl o zbourání nepovolené vily v Pardubicích

Podnikatel začal stavět vilu Na Ležánkách v roce 2008 bez stavebního povolení. Získat ho nemohl, protože pozemek nebyl veden jako stavební parcela, jeho větší část je v územním plánu vedena jako rekreační zeleň. Stavební úřad proto rozhodl o odstranění stavby. Holeček tvrdí, že městu v minulosti vyšel vstříc při směně a prodeji některých parcel a měl za to údajně přislíbenu změnu územního plánu v lokalitě Na Ležánkách. Jeho návrh však město před časem potřetí zamítlo.

Demolice a pokuta 200 tisíc

Za nelegální stavbu dostal také Holeček pokutu 200.000 korun. Rozhodnutí vloni potvrdil i Nejvyšší správní soud. Poslední podnikatelovou nadějí je mimořádný opravný prostředek. "Miloš Holeček si podal kasační stížnost k Nejvyššímu správnímu soudu," uvedla vedoucí stavebního odboru městského obvodu 1 Lenka Tobolková. ¨

Stížnost ale nemá odkladný účinek. Proto nyní stavební úřad Holečka vyzve, aby zadal vypracování dokumentace, jak bude vilu bourat. Pokud tak neučiní, dokumentaci vypracuje sám úřad a zaplatí to majitel stavby, poté se uskuteční demolice.

K věci:

Oulický se dál koupe v bazénu a hraje tenis uprostřed CHKO

Podnikatel Oulický z ODS načerno stavěl v CHKO

Foto: Radek Nohl

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…