Keller útočí na koalici. Je jednodušší obrat postižené než ministry

04.11.2011 10:15

Koalice tvrdí, že český stát chudne kvůli přebujelému sociálnímu systému. Sociolog Jan Keller ovšem oponuje, že stát chudne kvůli nedošetřeným korupčním kauzám jako případ ProMoPro nebo letounů CASA. Sociolog proto chválí opozici za to, že se i v noci snažila zabránit oslabení sociálního státu.

Keller útočí na koalici. Je jednodušší obrat postižené než ministry

Sociolog Jan Keller glosuje již několik dní trvající jednání sněmovny. Proč se hlasuje i v noci? Koalice tvrdí, že je třeba osekat přebujelý sociální stát. Keller odporuje, že obrovské peníze utíkají jinde a to v nejrůznějších ministerských kauzách jako případ letounů CASA či v kauze ProMoPro. Sociologův komentář přináší dnešní Právo.

Obstrukce nejsou smutné ale nutné. Ani propisky při nich nemizí

 Pravice se podle sociologa mýlí, když tvrdí, že státnímu rozpočtu zeštíhlení sociálního státu pomůže a levice dělá dobře, že se tomuto kroku snaží zabránit třeba i v noci.

„Proč se u nás sněmuje i v noci? Protože v této zemi a za této vlády je jednodušší pátrat po pachatelích trestných činů meze těmi, kdo poskytují pěstounskou péči, než mezi těmi, kteří by měli odpovídat za to, jak hospodaří s miliardovými částkami," píše Keller.

Smutnou tečkou za nočním jednáním sněmovny je pak podle Kellera vyjádření prezidenta republiky Václava Klause, jenž chování ČSSD označil za smutné a nedůstojné. Proč zrovna za smutné a nedůstojné, když se při tom jednání neztratila žádná propiska, uzavírá svou sžíravou kritiku sociolog.

Související:

VIDEO Profesor Keller: Bárta asi vyhrál Radka Johna v tombole

Profesor Keller: Budou vás léčit jako zvířata. Víc za peníze

Profesor Keller: Kdo ještě něco má, toho vláda dorazí

Keller o pravici: Nejdřív umožnili rozkrádání, teď vzývají národ

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …