Pospíšil jmenoval Mečla. Dočasně povede nejvyšší státní zastupitelství

04.11.2011 17:17

Vrchní státní zastupitelství v Praze má nové vedení. Od pondělí ho dočasně povede náměstek nejvyššího státního zástupce Stanislav Mečl. Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil ho jmenoval na základě doporučení šéfa žalobců Pavla Zemana.

Pospíšil jmenoval Mečla. Dočasně povede nejvyšší státní zastupitelství
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Jiří Pospíšil

„Splňuje požadavky kladené na funkci vedoucího státního zástupce po stránce odborné i profesně etické," uvedla pro Novinky.cz k jeho jmenování mluvčí NSZ Helena Markusová. Mečl doposud působil na postu náměstka pro oblast legislativně-analytických a netrestních agend, vnitřní správy a kabinetu na Nejvyšším státním zastupitelství.

Pospíšil jmenoval Mečla pouze dočasně, neboť odvolaný Vlastimil Rampula chce podat proti ministrovu rozhodnutí žalobu. Je totiž přesvědčen, že jeho odvolání bylo protizákonné. „Žalobce totiž v žalobě zejména odmítá tvrzení o tom, že by skutečně ve své řídící práci pochybil, neboť činnost speciálního odboru byla opakovaně velmi pozitivně hodnocena ze strany nadřízeného orgánu, a to NSZ," uvedla mluvčí soudu Martina Lhotáková.

Čtěte více:

reklama

autor:

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …