Poslanci bez spánku. Hrozí halucinace, směje se Šťastný z ODS

05.11.2011 9:14

Pro poslance se stává sněmovna druhým domovem. Někteří ji už přes třicet hodin neopustili. Poslanci ČSSD a KSČM se rozhodli blokovat schválení vládních reforem nepřetržitou rozpravou, která by se místy dala nazvat spíše žvatlání. Po třiceti hodinách už docházejí témata a síly, a tak někteří politici hledali inspiraci v knihách. Vlasta Bohdalová předčítala poslancům na dobrou noc z knihy Prorok od libanonského filozofa Chalída Džibrála, David Rath zase vsadil na stále nestárnoucí Starý zákon.

Poslanci bez spánku. Hrozí halucinace, směje se Šťastný z ODS

„Teď jsem si šel na hodinu zdřímnout a vzbudil mě opravář strojů. K čemu to je?" rozčiloval se zoufalý poslanec TOP 09 František Laudát. Komunisté se rozhodli proti únavě bojovat místo spánku sportem. „Když se dívám na některé z nás, vidím, že dlouhou diskusí trpí. Před dlouhou noční směnou navrhuji občerstvit se, nabrat nové síly a udělat rozcvičku," navrhl Pavel Kováčik z KSČM. Kdo měl předcvičovat, nezmínil.

Dění ve sněmovně sledujeme ZDE

Ujíždím na zeleném lektvaru

Někteří poslanci se styděli na půdě Parlamentu cvičit, a tak sázeli na speciálně upravenou stravu (pro vrcholové poslance). Kateřina Klasnová z Věcí veřejných doporučuje lektvar z mladého ječmene. „Oči mě pálí, všechno mě bolí, ale zvládám to, musím to zvládat. Ujíždím na mátovém čaji, šťávě z hroznů a pak mám lektvar z mladého ječmene, na který se všichni s vytržením dívají, protože je takový brčálově zelený," nemůže si vynachválit Klasnová.

Že jsou všechny strategie zbytečné, ví jenom lékař Boris Šťastný z ODS. „Po šestatřiceti hodinách bez spánku se cítím docela dobře. Jako lékař ale vím, že kolem půlnoci nastoupí halucinace," žertem svěřil krutou realitu Lidovým novinám.

Čtěte více:

ČSSD ohlásila obstrukce a spouští protivládní petici

Poslankyně Kaslová: Obstrukce jsou nesmyslné. Zdraví je přednější

Sobotka: Obstrukce je zcela legitimní. Ničivé vládní reformy musí být zablokovány

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…