My jsme spolu ABL nepásli, utřel Rath Bártu. A pak i Kalouska

05.11.2011 23:45

Sociálně-demokratickému buřiči Davidu Rathovi neprošel návrh, kterým chtěl usadit poslance do sněmovních lavic i na Štědrý den.

My jsme spolu ABL nepásli, utřel Rath Bártu. A pak i Kalouska
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání poslanců ČSSD ve sněmovně

„Navrhuji, abychom se zde sešli i 24. prosince v devět hodin ráno. Alespoň se vyhneme některým domácím povinnostem", prohlásil v rámci procedurálního návrhu David Rath. Zjistil totiž, že v lavicích koalice je malý počet koaličních poslanců. 

Protože se o procedurálním návrhu hlasuje bez rozpravy, museli koaliční poslanci úprkem doběhnout z přilehlých prostor. Zadařilo se a poslanci koalice tento návrh zamítli.

Poslanec Věcí veřejných Vít Bárta pak něco na Davida Ratha pokřikoval. „Nevím o tom, pan poslanče Bárto, že bychom si tykali, spolu jsme ABL nepásli", konstatoval David Rath.

Věšíte lidem bulíky na nos, okřikl Nečas ČSSD. Sněmovna mluví a mluví

Vše k tématu sněmovna 

V České republice může být ministrem financí zřejmě každý, poznamenal Rath 

Druhá jeho poznámka se týkala ministra Miroslava Kalouska (TOP09). „Pane ministře, občas se stává, že vysoká hladina alkoholu rozostřuje vidění. Vy jste říkal, že hlasovalo 16 sociálně demokratických poslanců, ale na tabuli bylo číslo 17. Nepředpokládám, že byste neuměl přečíst číslici 17, jako ministr financí, což se ale v České republice může stát. Protože tady může být zjevně ministrem financí kdokoliv," poznamenal Rath.

Průběh rozpravy před jedenáctou hodinou večerní ZDE

Dále oranžový rebel upozornil pravicové poslance, že nepočítal s tím, že s „těmi několika málo sociálně demokratickými poslanci dokážou přerušit schůzi. „Myslel jsem si o vás, že jste inteligentnější", komentoval dále. Potvrdil, že jim nejde o to, aby tam seděl celý poslanecký klub ČSSD .

Šestnáct a jedna je sedmnáct, učil Kalousek Ratha matematice  

„Na hloupé sprosťárny nemíním reagovat", kontroval Kalousek. „Na aritmetiku ale ano", dodal. Vysvětlil, že měl na mysli Ratha a jeho 16 stranických kolegů. „Šestnáct a jedna je sedmnáct", dodal ministr.

Sněmovně trvalo ještě dalších patnáct až dvacet minut, než se přes podobné repliky či urážky vrátila k projednávání programu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radmila Zemanová-Kopecká

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …