Koaliční poslanci brali sociálním demokratům protestní cedulky

06.11.2011 6:49

Přetahovaná o cedulky s protestními hesly zpestřila sobotní večer ve sněmovně. ČSSD pomocí sloganů na papíře upozorňuje na svůj postoj k vládním reformám. Když si jednu z kartiček přinesl přímo k řečnickému pultu pražský sociální demokrat Miroslav Svoboda, stala se čtvrtka formátu A4 několikrát cílem útoků poslanců ODS. Debata se o něco později zvrhla ve slovní přestřelky s velmi hlasitými souhlasnými i nesouhlasnými projevy poslanců. Informuje ČTK.

Koaliční poslanci brali sociálním demokratům protestní cedulky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zívající poslanec

Při Svobodově prvním projevu poničil papír s nápisem občanský demokrat Jan Florián. Svoboda jej pak, jak je ve sněmovně zvykem prostřednictvím předsedající Vlasty Parkanové (TOP 09), vyzval, ať mu nahradí vzniklou škodu. "Účet mu zašleme," řekl posléze Svoboda ČTK.

Bém zabavoval cedulky

Podruhé se k řečnickému pultu postavil s nápisem "Vládní reformy nás vedou do dluhů a chudoby". Tento papír pak rychlým pohybem "zabavil" a odnesl někdejší pražský primátor Pavel Bém, a vyvolal tak smích v sále.

Řečnící poslanec reagoval žádostí ke svým spolustraníkům, aby mu tedy přinesli další z cedulí, které od počátku opozičních obstrukcí zdobí jejich lavice v jednacím sále. Text "Stop chybným a nespravedlivým reformám. ČSSD hlasuje proti", opřený na řečništi o mikrofony, však raději sám schoval ve chvíli, kdy kolem pultu opět procházel poslanec Bém.

Exprimátor Prahy se v tu chvíli vracel od poslaneckých lavic ČSSD, kde "ukradenou" cedulku osobně vrátil předsedovi ČSSD Bohuslavu Sobotkovi.

Parkanová v jeden okamžik vyzvala kvůli hluku všechny bavící se kolegy, opoziční i koaliční, aby šli do kuloárů a nerušili. "Pana ministra (Jaromíra) Drábka mi nevyhánějte, toho já tady potřebuju," reagoval od řečnického pultu Jiří Krátký (ČSSD). "Jsem z kraje, kde už by vás dávno pomlátili," vzkázal po chvíli tento poslanec a bývalý starosta Jeseníku těm, kteří ho vyrušovali. Před časem se dostal do centra pozornosti svým výrokem z jednání sněmovny, kde prohlásil, že v noci pracují pouze "zloději a kurvy".

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…