Obcházet uzavřenou dohodu přes média je neslušné, vzkazuje Voleman

07.11.2011 7:59

Místopředseda Lékařského odborového klubu (LOK) Miloš Voleman byl hostem ve Studiu 6 televize ČT24. Nelíbí se mu prohlášení ministra zdravotnictví Leoše Hegera (TOP 09), že lékařům zvedne platy jen o šest procent a ne o slíbených deset. Kritizuje Hegera také za to, že operuje s průměrnými platy lékařů a ne s tarifními.

Obcházet uzavřenou dohodu přes média je neslušné, vzkazuje Voleman
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Voleman

Podle Volemana je neslušné od ministra zdravotnictví Leoše Hegera (TOP 09) obcházet přes média dříve uzavřenou dohodu. Na společné jednání se teprve chystá.

Další Děkujeme, odcházíme zatím nechystáme

„Vadí nám forma, částky, i to, že se platy nezvednou od prvního ledna, ale v průběhu roku. Mělo se o tom jednat dřív, než s tím pan ministr vyšel na veřejnost," vadí Volemanovi. Ministr Heger prý operuje s průměrnými platy lékařů. Do těch jsou ale započítány všechny přesčasy. Lékařské odbory přitom počítaly se zvýšením tarifních platů.

Odbory zatím neplánují další akci Děkujeme, odcházíme. Voleman ale nevyloučil, že se neuskuteční v roce 2012. Definitivní deadline na splnění podmínek je prý rok 2013.

„Proti tomu, co včera prošlo sněmovnou, je zvýšení tarifních platů menší hrozba pro pacienty. Pan ministr mohl přijmout opatření, aby zajistil zvýšení tarifních platů" řekl Voleman na ČT24.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…