Drahé pořádkové jednotky zůstanou na Šluknovsku ještě rok

08.11.2011 19:50

Pořádkové služby zůstanou na severu Čech s největší pravděpodobností další rok. Policie v souvislosti s tím přijala další nové policisty pro posílení svých řad. Od 1. listopadu to bylo padesát strážců zákona.

Drahé pořádkové jednotky zůstanou na Šluknovsku ještě rok
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace

Za poslední týden, tedy od začátku listopadu, přijala policie padesát nových policistů jen pro Šluknovský výběžek. Do doby, než budou vycvičeni, zůstanou v problematickém regionu pořádkové jednotky z jiných krajů. Doba výcviku se pohybuje v rozmezí šest až dvanáct mésíců.

Přítomnost padesáti členů pořádkových jednotek stála v regionu od konce srpna už 40 milionů korun, informoval ministr vnitra Jan Kubice.

Drobné kriminality prý přibývá

I přes všechna tato opatření se nedaří snížit drobnou kriminalitu, ba naopak policie zaznamenala její nárůst. "Lidé vidí více policistů v ulicích, a tak oznamují policii i drobné krádeže, které by dříve ani nehlásili, sdělil novinářům policejní prezident Petr Lessy. 

Ministra vnitra Jan Kubice přijel do Šluknovského výběžku podruhé od začátku nepokojů na konci srpna. Nepokoje vznikly na základě několika útoků, ze kterých místní lidé viní Romy.


Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kri

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…