Pět minut po dvanácté řinčely lékařům budíky: Přidejte, ministře

10.11.2011 15:30

Symbolicky pět minut po dvanácté začali lékaři na náměstí v Pardubicích demonstrovat. Během akce Zůstáváme, splňte sliby upozorňovali na nevyslyšené požadavky zvoněním budíků. Protesty v Pardubicích to teprve začíná, demonstrace budou pokračovat v dalších krajských městech.

Pět minut po dvanácté řinčely lékařům budíky: Přidejte, ministře

„Mrzí mě, že se tato akce musí konat. Je to proto, že písemné závazky vlády nic neznamenají, je to jen cár papíru. Je to na celospolečenské zamyšlení, jaké máme vlastně šance se něčeho domoci, když ani písemný závazek nic neznamená," prohlásil na Pernštýnském náměstí předseda lékařských odborů Martin Engel.

Ministr zdravotnictví Leoš Heger slíbil navýšení platů lékařů o deset procent. Kvůli nepříznivé ekonomické situaci však musel z svých slibů ustoupit a nabízí jim jen 6,25 %. S tím se však lékaři nehodlají spokojit.

Zatím volíme přátelskou formu...

„Zatím volíme velmi přátelskou formu, chceme upozornit pana ministra, že zdravotníci rozhodně trvají na tom, aby splnil své sliby," dodal Engel. Oproti minulému roku, kdy lékaři hrozili hromadnými výpověďmi a na pacienty se neohlíželi, na tuto akci nedorazilo příliš doktorů, aby nebyla omezena zdravotní péče.

„Nejsou tu jen lékaři, ale přišli zástupci všech kategorií zaměstnanců ve zdravotnictví, protože my chceme, aby pan ministr zvýšil všem, kteří se podílí na péči a zabezpečují chod nemocnice," řekla iDNES.cz místopředsedkyně Zdravotnického odborového svazu Dagmar Žitníková.

Pardubická nemocnice na platy lékařům přispět nemůže, stálo by ji to 60 milionů korun navíc.

Čtěte více:

Lékaři u Hegera neuspěli, slíbené platy přijdou v lepších časech

Lékaři marně čekají na zvýšení platů. Pojišťovny nic neposlaly

Posilujete práva pacientů, ale co lékaři? ptal se chirurg Hegera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…