Novým slovem „odklonil“ se baví čtenáři. Na účet Kocourka

10.11.2011 15:59

Vyjádření Martin Kocourka o tom, jak „odklonil“ peníze na účet své matky, funguje jako nevyčerpatelná studnice vtipů. „Odejít nehodlám, mám ještě v plánu nějaké miliony odklonit,“ glosují čtenáři Kocourkovo prohlášení.

Novým slovem „odklonil“ se baví čtenáři. Na účet Kocourka

„Kocourek odklonil své peníze k matce, Berdych odklonil pár podnikatelů do nebe a zbrojařské firmy odklonily nějaké investice k Bartákovi a Dalíkovi," vtipně komentuje poměry jeden ze čtenářů iDNES.cz v diskusi.

„To si budu pamatovat a náležitě poučím svého daňového poradce, ať zcela legálně odkloní peníze (- úspory na daních) na správná místa," trumfoval další čtenář.

Vtipy se daly uplatnit i na připravovanou důchodovou reformu. „Proč myslíš, že dělají důchodovou reformu. Aby lidi měli důchody? Ne, aby šly peníze z fondů odklonit na to správné místo určení. Pozor, správným místem není míněn důchodce," gradovaly komentáře.

Kocourek obohatil češtinu o potřebné a univerzální synonymum

Zastání našel Kocourek v lingvistovi. „Navrhuji, aby parlament přijal zákon ve znění Kocourek zasloužil se o češtinu. To on obohatil náš krásný rodný jazyk o tolik potřebné slovo: Odklonit. Odcizit, ukrást, šlohnout, štípnout, čajznout, tunelovat, to vše nedostačí k zachycení naší politicko-ekonomické současnosti. Teprve s tím libozvučným Odklonit jsou synonyma kompletní. I trestní zákon získá nový výraz: trestný čin odklonění. Pachatelem je odklonitel," pochválil zásluhy čtenář serveru iDNES.cz.

Zatímco Kocourek teď vidí svojí budoucnost nejistě, čtenáři v tom mají jasno: „Mohl by na ministerstvo dopravy nebo k policii, když má tak rád odklánění."

Čtěte více:

Kocourek jde na kobereček k Nečasovi kvůli milionům. Skončí?

Kocourek to složil. Padají jak mouchy, glosuje šéf socialistů

Exkriminalista Láska: Kocourek měl vysvětlovat první den. Je to celé naruby

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…