Ministra Kocourka nahradí Doktor, tvrdí deník

11.11.2011 10:05

Ministra průmyslu a obchodu Martina Kocourka nahradí ekonomický expert ODS Michal Doktor. Tvrdí to dnešní Lidové noviny s tím, že to naznačil zdroj blízký premiérovi Petru Nečasovi. Tentýž zdroj uvedl, že exministr životního prostředí, o jehož jmenování do této pozice se také spekulovalo, je bez šance.

Ministra Kocourka nahradí Doktor, tvrdí deník
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Exministr Martin Kocourek

Ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek (ODS), který musí vysvětlit, kde vzal miliony, které se objevily na účtu jeho matky, vládu definitivně opustí až čtrnáctého listopadu, před svým odstoupením z funkce ještě absolvuje důležité jednání s ruským vicepremiérem Alexandrem Žukovem. Dnešní lidové noviny (LN) informují, že novým ministrem se stane Michal Doktor (ODS).

Drobil je mimo hru, vážní kandidáti jsou tři

Jihočeský poslanec Michal Doktor je stejně jako Kocourek považován za ekonomického experta strany, jeho jmenování tedy teoreticky nestojí nic v cestě. LN tvrdí, že Doktor je ke jmenování nejblíže ze tří možných kandidátů. Prozradil to zdroj blízký premiérovi Petru Nečasovi. Tentýž zdroj popřel, že by se skrze post ministra průmyslu vrátil do vlády exministr životního prostředí Pavel Drobil. Něco takového prý nepřichází v úvahu.

ParlamentníListy.cz: Kdo má šanci a kdo ne?
Kdo po Kocourkovi. Tady jsou jména z ODS

„Vyjednává se a jsou tři vážní kandidáti. Michal Doktor je člověk, který mezi ně patří," prozradil prý zdroj. Doktor však nezvedal telefon, takže se nepodařilo získat jeho stanovisko k případnému jmenování. Dalšími možnými kandidáty, o kterých se spekuluje, jsou předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura nebo bývalý ministr průmyslu Martin Říman.

Premiér Petr Nečas (ODS) přinese prezidentu Klausovi demisi ministra Martina Kocourka (ODS) na Pražský hrad v pondělí v 11:00. Zatím není jasné, zda při té příležitosti bude ihned žádat jmenování ministra nového.

SLEDUJEME témata Kocourek a zbohatnutí Kocourkovy matky

Samotného Kocourka čeká složité vysvětlování obchodů za šestnáct milionů korun, které pro matku končícího ministra realizovala společnost Key Investments. Těmito obchody se stále zabývá i protikorupční policie a existuje možnost, že ministra prověří i finanční úřad či Finanční analytický útvar (FAÚ), který se podobně zabýval i hospodařením  poslance Michala Babáka (VV).

Související:

Zhroucená troska, půjde sedět na deset let. Kocourek dostává výprask

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…