Chanov budou střežit kamery. Zlepší to život, tvrdí policista

11.11.2011 16:20

Sídliště Chanov u Mostu je domovem mnoha chudých Romů. Vzhledem k vysoké kriminalitě bude nyní lokalita sledována z několika kamer. I přes snahu Romy integrovat zatím další opatření k vyřešení situace nestačila.

Chanov budou střežit kamery. Zlepší to život, tvrdí policista
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vybydlený panelový dům v Chanově

"V Chanově máme hlídku, pracují tam i čtyři asistenti prevence kriminality, kteří jsou přímo z tamní komunity. Sami obyvatelé Chanova si musí uvědomit, že pokud se jim někdo snaží podat pomocnou ruku, musí se i oni sami podílet na tom, aby to v sídlišti fungovalo," uvedl pro server iDNES.cz ředitel mosteckých strážníků Bronislav Schwarz.

Nechceme je předělávat, ale žít mohou důstojně

SLEDUJEME téma Romové

Ke zlepšování život na tomto sídlišti pomáhají i peníze z Evropské unie. Kamery budou stát milion korun a přímo na sídlišti budou čtyři. romě rozšíření kamerového systému Most z evropských dotací v Chanově také obnovuje chodníky a veřejná prostranství a rekonstruuje některé domy. Připravuje takto například i nízkoprahové centrum pro mládež.

Nejde o to někoho předělávat, nutit mu nějaký styl života. To nemá smysl. Důležité je, dát mu šanci žít důstojně a starat se o místo, kde žije. Všichni musí vědět, že bydlení není zadarmo, že vše, co se v Chanově dělá, má svou hodnotu a tak k tomu přistupovat. Pomocná ruka přišla. Teď je jen otázka, jestli bude správně přijata," doplnil Schwarz.

Psali jsme:
Dal jsem Cikánům práci a okradli mě, řekl senátor. To neměl dělat
Rozbiju jim držku a šlápnu na hubu, vyhrožuje Rom Vandasovi a spol.
Nezaměstnala nastrčenou Romku a má problém. Rasistka nebo pokusný králík?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …