Policejní zásah na sjezdu ČSNS. Vyloučený Janko narazil na ochranku

12.11.2011 16:52

EXKLUZIVNÍ FOTO Na sjezd ČSNS 2005 přijela zasáhnout policie. Strana jednala o fúzi s Paroubkovou LEV21, což nemohl překousnout sesazený předseda národních socialistů Karel Janko a chtěl průběh hlasování narušit.

Policejní zásah na sjezdu ČSNS. Vyloučený Janko narazil na ochranku
Foto: Martin Kovář
Popisek: Karel Janko na sjezdu ČSNS 2005

Česká strana národně socialistická (ČSNS 2005) v sobotu na svém sjezdu v Praze rozhoduje, zda se sloučí s novou stranou Národní socialisté - levice 21. století (LEV 21), kterou založil bývalý předseda ČSSD Jiří Paroubek. Varianta fúze obou politických subjektů je velmi pravděpodobná.

O sloučení strany, jejíž kořeny sahají do 19.století, nepřenesl přes srdce sesazený předseda Karel Janko a jal se jednání narušit.

Incident se podle informací ParlamentníchListů.cz odehrál následovně: „Pan Janko se dostavil do budovy s transparentem. Při vstupu do jednací místnosti se střetl s ochrankou, která stála u vchodu. Došlo k drobné strkanici, při níž se pan Janko oháněl dokumentem, že je členem statutárních orgánů a že má právo se jednání účastnit. Nakonec se mu podařilo prodrat se do sálu, kde se pokoušel před předsednictvem rozvinout transparent, to mu ale nebylo umožněno. Následně jsme byli Janko i já ze sálu vyhozeni," popsal situaci fotograf ParlamentníchListů.cz.

Na transparentu nestálo podle expředsedy Janka nic provokativního „ Byl tam jen název a znak strany, nic víc," uvedl pro ParlamentníListy.cz Janko a pokračuje ve vysvětlování incidentu „ Nechtěli mě pustit do sálu, protože zkrátka moc vím, o Paroubkově bandě a jeho metodách v Ústeckém kraji a oni to nechtějí slyšet. Nakonec jsem se tam prodral i za cenu násilí," přiznal Janko. Posléze na něj byla zavolána policie. „příslušníci po mě chtěli, abych podal vysvětlení, tak jsem jim to v jídelně vysvětlil, oni mi dali za pravdu a já jim na oplátku slíbil, že se do sálu už nevrátím, žádná pokuta nebyla," konstatuje Janko.

Mluvčí neparlamentní ČSNS 2005 Jiří Pondělíček pro ČTK k incidentu uvedl, že Janko již nemá oprávnění na sjezdu vystoupit, proto byl vyveden. Místo něj byl již dříve pověřen vedením strany místopředseda ČSNS 2005 Stanislav Palša, který by dnes měl podle Pondělíčka usilovat o zvolení předsedou.

Janko vidí zlo v Paroubkovi. Snaží se prý ČSNS zachránit

Paroubkova nová strana svůj sjezd plánuje o dva týdny později, na něm by se pak mělo sloučení stran dokončit. Na sobotní sjezd ČSNS 2005 se ale nechystá. Naopak by měl být hostem pořadu České televize, kde hodlá komentovat dění jak na sjezdu národních socialistů, tak na programové konferenci ČSSD, která probíhá ve stejný čas v pražském hotelu Olympik.

Někdejší premiér a bývalý šéf sociálních demokratů vyjednává o spolupráci od letošního jara. Na počátku října Paroubek vystoupil z parlamentní opoziční ČSSD, s níž se nepohodl, a oznámil, že zakládá novou politickou stranu.

Jiří Paroubek k dnešnímu incidentu Karla Janka uvedl " Je to burleska (divadelní zábava s parodií -pozn red.) připravená ideově známými mafiány z Ústecka Houskou a Fišerou. Je to myslím Jankovo poslední představení," vyjádřil se pro ParlamentníListy.cz Jiří Paroubek

Národní socialisté by na svém sjezdu měli rozhodnout také o svém předsedovi. Vedením strany je zatím pověřen Stanislav Palša.




Čtěte také:


Foto: Martin Kovář


Posláno ParlamentnímListům.cz pár hodin před sjezdem ČSNS 2005


Paroubek nás opět vrací do roku 1948

Na 12. 11. 2011 je ohlášen sjezd České strany národně socialistické, kterou jsem v roce 2005 s dalšími bratry a sestrami zakládal. Na tomto sjezdu se chystají bratři Palša, Babinec, Votava, Šterzl a Andres ve spolupráci s Jiřím Paroubkem zaprodat stranu a podvést její členy i veřejnost tak, že na tomto sjezdu se nebude rozhodovat o sloučení dvou rovnoprávných politických partenrů , ale de facto o likvidaci stávající strany ČSNS2005.

Z našich nedávných zkušeností víme, že všechna slučování dopadla katastrofálně. Jak vyplývá z § 13 zákona 424/1995 Sb. dojde sloučením stran nuceně k likvidaci jedné z nich. Které asi? Toto sloučení až nápadně připomíná slučovací sjezd KSČ a ČSSD v roce 1948. Hrobníkem sociálních demokratů v roce 1948 byl K. Gottwald, hrobníkem ČSNS2005 bude Jiří Paroubek.

Jak jsem již dříve předpokládal a tvrdil, jedná se evidentně o nepřátelské převzetí naší strany za účelem její likvidace. Protože důvěryhodnost Jiřího Paroubka je ve veřejnosti nízká, nelze následně po tomto aktu předpokládat žádný výrazný úspěch. Jak se dá zjistit v průzkumech veřejného mínění, je morální kredit úspěšného podnikatele Andreje Babiše se svým protikorupčním tažení podstatně vyšší, než pochybný politik Paroubkova typu.

Vyzývám proto všechny poctivé členy strany k účasti na sjezdu a vyjádření nesouhlasu s likvidací této strany. Zároveň vyzývám odvážné novináře k návštěvě tohoto sjezdu, na kterém má být poprvé od roku 1948 znásilněna politická strana.

Ostatně vůdcovský model čiší z celého politického dění kolem slučování naprosto okatě - nejdříve se Paroubek usnese o spolupráci, nadiktuje program, změnu stanov, názvu strany, poté nechá vyloučit předsedu oné strany, následně jí nechá jejím vlastním rozhodnutím zrušit a sloučit pod svou NS - napadají mě úplně jiná písmena, než má v názvu pan Paroubek uvedeno. To opravdu není standardní jednání politika v demokracii.

Buď jsme tedy jako země do demokracie nedospěli, nebo má tento osobní problém pan Paroubek. Jak jsem ho poznal, mohu to jednoznačně potvrdit. Doufám, že již nikdy nedojde k tomu, že by pan Paroubek byl premiérem, už nikdy nedojde k tomu, že by pan Paroubek vyhrál nějaké volby a už nikdy nedojde k tomu, že by zničil další stranu. Jen mi na tom vadí, že právě naše strana - ČSNS 2005 by měla být tou poslední Paroubkem zlikvidovanou stranou.

Ing. Karel Janko

předseda ČSNS 2005 ( bez rozhodnutí o odvolání stále platný předseda a vyloučení je tedy neplatné)


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Kozdera

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …