Pokládejte ČSSD otázky na tělo, vyzývá iniciativa

12.11.2011 22:20

„Mluvte nám do toho.“ Tímto heslem lákala ČSSD nové voliče. Kampaň slibovala větší účast občanů na tvorbě předvolební kampaně. Podle poslední reakce veřejnosti však sociální demokraté nepojali tento nápad příliš šťastně – reálná možnost ovlivňovat politiku největší opoziční strany zůstává nadále minimální. Nová iniciativa nazvaná Mluvte jim do toho proto dnes spustila nové internetové stránky http://www.mluvtejimdotoho.cz , které mají poukázat na to, že ČSSD občany heslem o spoluúčasti klame.

Pokládejte ČSSD otázky na tělo, vyzývá iniciativa
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

„Vzhledem k tomu, že stávající vládní strany jsou v současné chvíli téměř nevolitelné, upřeli jsme své naděje k ČSSD, k Bohuslavu Sobotkovi, Michalu Haškovi, Jiřímu Dienstbierovi a dalším," píše se v tiskové zprávě. Zmínění politici však očekávání občanů naplnit nedokázali. Slibované debaty vypadali jako fraška: Návštěvníci mohli do diskuse zasáhnout pouze prostřednictvím papírků, z nichž zástupci strany posléze losovali otázky. Málokdy se však stalo, že by politici v „nestranném" hlasování vybrali nepříjemný dotaz.

Mluvte jim do toho!

„Chceme politiky, kteří se nebojí odpovědět i na dotazy tzv. na tělo. Naše zkušenost však mluví o tom, že politici ČSSD se těmto dotazům cíleně vyhýbají," stěžují si organizátoři Mluvte jim do toho.

Nespokojení občané tak při příležitosti sobotního konání programové konference ČSSD, kde má kampaň Mluvte nám do toho vyvrcholit, spustili internetové stránky, kde napadají neférové chování ČSSD. Správci stránek vyzývají občany, aby své všetečné otázky směrovali na emailovou adresu tiskového oddělení strany, či napsali dopis na sídlo ČSSD v Praze.

„Věříme, že sociální demokraté na tyto dotazy dokáží odpovědět, aby dokázali, že se nebojí a že se na ně můžeme do budoucna spolehnout," uzavírají správci stránky www.mluvtejimotoho.cz.

 

Čtěte také:

ČSSD upraví program. Dnes proběhne konference v Praze 

Máme vás rádi, vzkázala ČSSD. I bez obtloustlých kandidátů a Michala Davida 

Vláda zcela selhala. Máme tu vlastní krizi, zahájil Sobotka konferenci 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…