Sladký život manželky Stanislava Grosse, popsal bulvár

13.11.2011 16:22

Vdát se za premiéra se nepochybně vyplatí, obzvlášť, je-li to chlap, který to myslí skutečně upřímně. Své o tom ví někdejší servírka Šárka Grossová, choť expremiéra Stanislava Grosse. Spolu s manželem vlastní nemovitosti za miliony, vozí se luxusními vozy a pracovat už jaksi nepotřebuje. Tak to vidí bulvární deník Blesk.

Sladký život manželky Stanislava Grosse, popsal bulvár
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Stanislav Gross

Grossová si život vydržované paničky patřičně užívá: Barrandovský byt opouští až k desáté dopoledne a do pražských ulic míří v milionovém džípu. Podrobnosti o svém nákupu však redaktorům a především fotografům Blesku vyjevit odmítla.

Někdejší paní premiérová vlastní živnostenský list na poradenskou a konzultační činnost. Působí také jako předsedkyně správní rady nadačního fondu Diamant dětem. Jak však odhalil zmíněný bulvární deník, Grossová to s prací asi nijak moc nepřehání.

Myslel to upřímně

Šárčin manžel Stanislav Gross předvedl jeden z nejstrmějších politických pádů novodobé historie. Populární mladý politik se v roce 2004 dostal až do premiérského křesla, aby se o rok později musel veškerých politických funkcí vzdát, protože nedokázal zdůvodnit původ milionů, za který koupil barrandovský byt.

Zmíněná částka však byla pouhý pakatel proti penězům, které Gross zázračně vydělal po odchodu z vysoké politiky. Expremiér si vydělal 100 milionů na akciích společnosti Moravia Energo, jejichž cena pětinásobně vzrostla těsně před tím, než je expremiér prodal. Podle analytiků přitom hodnota společnosti v žádném případě nemohla za dobu, co ji Gross vlastnil, takovým způsobem narůst. Grossův případ později vyšetřovala i protikorupční policie, nakonec jej však odložila.

Grossovo jméno je poslední dobou v médiích skloňováno také v souvislosti s provizí na prodej Mostecké uhelné společnosti, která skončily na účtech expremiérových blízkých a v Grossem založené nadaci.


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…