Dohady na Facebooku: Je Babiš korupčník, odvážlivec nebo křupan?

13.11.2011 18:02

Podnikatel Andrej Babiš vtrhl na českou politickou scénu jako velká voda. Jak ukázal dnešní pořad Otázky Václava Moravce, kritiku korupce pojal velmi emocionálně a pro urážlivé slovo nešel daleko. A takové chování vždy budí rozporuplné reakce. Zatímco někteří Češi jeho iniciativu chválí, neboť věří, že člověk s takovým kapitálem dokáže proti korupci skutečně efektivně bojovat, jiní zdaleka tak optimističtí nejsou. Babiše přitom obviňují ze všeho, od arogance po osobní vazby na české korupčníky.

Dohady na Facebooku: Je Babiš korupčník, odvážlivec nebo křupan?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

„Babiš u Moravce - je dobře, když se šíbři začínají požírat navzájem: Dalík, Babiš, Šlouf, Bárta, Řebíček... Babiš se hezky odkopal," napsal na svém facebookovém profilu šéfredaktor týdeníku Respekt Erik Tabery. Právě jeho magazín s oblibou poukazuje na různé špinavé obchody, ve kterých měl miliardář Babiš v minulosti údajně prsty.

Babišovi odpůrci podnikateli také vyčítají populismus a podobnost s některými dřívějšími „protikorupčními" iniciativami.

Borec!

Jiní naopak Babiše podporují a oceňují jeho odvahu vyslovit přímo to, co politici zatím vždy vyslovovali raději jen „na půl huby"."Konečně někdo řekl pravdu nahlas a veřejně !!! Babiš je BOREC a fandím mu, to co předvedl dnes u Moravce bylo SUPER !!! Jen tak dál!!!" chválil Babiše na Facebooku uživatel Michal Mráz.

Babišovu přímočarost lidé oceňují především v porovnání s vystoupením vicepremiérky Karolíny Peake. „Pan Babiš řekl, že s firmami, které nemají jasného majitele, by stát neměl uzavírat zakázky. Jak jednoduché proti zákonům a mlžení PEAKE," ocenil Babišovo vystoupení Zdeněk Kejdal.

Ego versus ego

Našli se však lidé, kteří ač Babišovu iniciativu podporují, neschvalují Babišův konfrontační styl a arogantní chování. „Mně se nelíbí, jak pan Babiš jedná. Mně se taky nelíbí naše vláda, ale chová se jako křupan. Takhle může jednat v hospodě, ale ne v televizi. Chová se jak primitiv," shrnul své dojmy z Babišova vystoupení uživatel Adam Janoušek.

Čtěte vše o výzvě ANO 2011


Dalším divákům se naopak nelíbilo chování moderátora Václava Moravce, který podle nich nenechal Babišovi dostatek prostoru.


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…