Havel neoslaví 17. listopad na Národní. Zůstane na milovaném Hrádečku

14.11.2011 20:45

Zdraví bývalého prezidenta Václava Havla neumožňuje, aby byl o státním svátku 17. listopadu v Praze. Po poradě se svým lékařem bude i nadále na své chalupě.

Havel neoslaví 17. listopad na Národní. Zůstane na milovaném Hrádečku

Exprezident Václav Havel nebude na letošních oslavách 17. listopadu v Praze. Protože se cítil o něco hůř, na radu lékařů zůstane i ve čtvrtek na chalupě. V Hrádečku na Trutnovsku tráví v poslední době Havel většinu času. Letos po zánětu dýchacích cest zeslábl a obtížně se zotavoval, nicméně čerstvý vzduch a venkovský klid mu prospívají. Proto se tam minulý týden vrátil po kratším pobytu v Praze a měl by tam být asi jeden měsíc. 

Psali jsme:
Na výročí Sametu svrhnou vládu a systém. Teď brzdí
Sledujeme téma 17.listopad

Havel chodíval zapalovat svíčku na Národní třídu 

Havel je symbolem polistopadového vývoje a obvykle se oslav státního svátku účastnil. Přicházel například zapálit svíčku na Národní třídu, kde se v roce 1989 konala studentská protikomunistická demonstrace, proti níž zasáhla policie.

Na různých akcích připomínajících 17. listopad byl například i loni, předloni i v roce 2008. Před čtyřmi roky pobýval v zahraničí. V roce 2006 jel do New Yorku, kde si výročí připomněl na veřejné divadelní akci.

Na oslavách státního státku nebude chybět poprvé

V roce 1996 se kvůli potížím s dýchacími cestami oslav neúčastnil. Také v roce 1997 na připomínkových událostech nebyl, protože byl v nemocnici, opět kvůli problémům s dýcháním. Havel je náchylný k infekčním onemocněním dýchacích cest. Každá nákaza je pro něj riziková.

Související:

Havel přijel do Prahy kvůli státnímu svátku

Havel obdržel od Saakašviliho nejvyšší gruzínské vyznamenání

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nip

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…