Doktor: Prolomení těžebních limitů? Spíše ano. Nechci, abychom byli závislí

15.11.2011 9:16

Poslanec ODS Michal Doktor, který je údajně horkým kandidátem na uvolněné místo ministra průmyslu a obchodu, by případným kolegům ve vládě doporučoval prolomení těžebních limitů v severních Čechách po roce 2015. Uvedl to ve Dvaceti minutách Radiožurnálu.

Doktor: Prolomení těžebních limitů? Spíše ano. Nechci, abychom byli závislí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Doktor

Nového ministra průmyslu a obchodu vybere premiér Petr Nečas nejpozději příští týden. Nečas to řekl včera na dopoledním jednání s prezidentem Václavem Klausem, kterému přinesl demisi ministra Martina Kocourka.

Jenže mezitím už se nechává slyšet možný jeho nástupce Michal Doktor, co by v tomto postu učinil. Do konce roku má být také hotová státní energetická koncepce. Chtěl by na ní případně Doktor něco změnit? Byl by třeba pro prolomení těžebních limitů v severních Čechách po roce 2015?

„Spíše ano. Nedokážu si představit, že by se Česká republika vydala na nějaké dobrodružství za vyšší míry závislosti na energetických zdrojích ze zahraničí, když má kvalitní zdroje na svém území. To je neodpovědný romantismus, který bych já nedokázal považovat za postup řádného hospodáře. Každá vláda bude řešit tento problém a každá se k němu postaví spíše tak, jak jsem naznačoval," uvedl Doktor pro Radiožurnál.

To vše podle něj ale závisí také s personální výměnou ve vedení ČEZu. Doktor si je vědom také toho, že před ním stojí i velké výběrové řízení na dostavbu a realizaci Temelína.

Odpovědi Doktora také zde:

Český rozhlas v reportáži také připomenul, že Kocourek ve vládě skončil kvůli tři roky staré finanční transakci se společností Key Investments. Nedokázal totiž vysvětlit, jak se na kontě jeho matky ocitlo šestnáct milionů korun. Prohlásil, že peníze byly jeho a svěřil je společnosti Key Investments proto, aby je "odklonil" od problémů s rozvodem v roce 2008.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…