Zeman: Politik nesmí krást. Babišovi nevěřím

16.11.2011 10:17

Expremiér Miloš Zeman označil podnikatele a zakladatele Akce nespokojených občanů Babiše za nevěrohodného politika, protože podle něho nedodržel dohodu o privatizaci Unipetrolu. Zeman to řekl na dnešní tiskové konferenci Strany práv občanů - zemanovci s tím, že politik nesmí "krást, podrážet a musí dodržovat uzavřené dohody".

Zeman: Politik nesmí krást. Babišovi nevěřím
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čestný předseda SPOZ Miloš Zeman

"Pokud jde o pana Babiše, byl jsem přímým účastníkem podpisu dohody s ním při privatizaci Unipetrolu a konstatuji, že pan Babiš tuto podepsanou dohodu nedodržel," uvedl Zeman. Dodal, že je to pro něj dostatečný důkaz Babišovy nevěrohodnosti nehledě na další podezření, které se, jak doufá, časem prošetří.

Bárta shodí vládu a podpoří Klause, říká Babiš

Andrej Babiš dnes v rozhovoru pro deník Blesk uvedl, že podle něj se prezident Václav Klaus vrátí do politiky díky Vítu Bártovi. "Pochopil jsem, že prezident se vrací. Před volbami říkal, že Věci veřejné jsou marketingová agentura. Teď tvrdí, že pan Dobeš je nejlepší ministr školství a pan Bárta je nadějný politik. Důvod? Říká se, že až panu prezidentovi skončí mandát, tak Bárta položí vládu a volby budou na podzim v roce 2013," tvrdí Babiš.

Čtěte vše o výzvě ANO 2011

Zemanovci dnes představili dokument Program 300: potřeba změny. Na 34 stranách v něm představují seznam úkolů pro prvních 300 dní nové vlády. Kladou v něm větší důraz na investice než na spotřebu. Konfiskovat chtějí veškerý majetek, u kterého majitel nebude schopen prokázat jeho původ. Místopředseda SPOZ Zdeněk Štengl, bývalý kriminalista, odmítl představu ČSSD, která má v programu konfiskaci 76 procent nemovitého majetku, u kterého nebude možné prokázat původ. Bylo by to podle něj totéž, jako kdyby kriminalista chytil zloděje a čtvrtinu lupu mu ponechal.

Více k podnikateli Andreji Babišovi ČTĚTE ZDE

Čtěte:
Ano, Babiš začíná měnit politiku. Pozor na Bártu, varují zkušení
Andrej Babiš: Žijeme v nefunkčním státě, udělejme s tím něco!
Miliardář Babiš napsal životopis. Neuvěřitelně dlouhý a detailní

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…