Je nutné vrátit se k základním hodnotám, vyzýval kardinál Vlk

15.11.2011 19:04

Hostem pořadu Impulsy Václava Moravce byl dnes kardinál Miloslav Vlk. Vyzval hlavně k tomu, aby se lidé vrátili k duchovním kořenům. Protože lidé na tyto kořeny zapomněli, vede to dnes ke krizím, ke zhrubnutí politiky... ale podle něj by mohlo i ke katastrofě.

Je nutné vrátit se k základním hodnotám, vyzýval kardinál Vlk
Foto: vpolomouc.army.cz
Popisek: Vlajka EU

Kardinál si vzpomněl na své pocity, když sledoval nedávné obstrukce v Poslanecké sněmovně. „Často jsem myslel na to, že jsme sice začali novou dobu, ale zapomněli jsme na základní hodnoty mezilidských vztahů,“ uvedl. Podle něj nastala v Česku chyba už v roce 1989. „Zůstali jsme u ekonomické transformace bez základů. A tady je výsledek,“ řekl.

Kardinál má naději

Přesto Vlk zůstává spíše optimistou. „Lidé chtějí hledat hodnoty, snaží se o změnu. Myslím, že tady je naděje na obrat k lepšímu,“ myslí si kardinál. Připomněl, že jako člověk je velmi proevropsky orientován.

„Evropská unie byla založena na křesťanských duchovních základech. Vlajka, kterou EU má, je náboženský symbol ze zjevení apoštola Jana,“ řekl. „Je nutné vrátit se k duchovním kořenům,“ vyzval Vlk, „Události se vyvíjejí tak, že to dál nepůjde. Ne bez základních hodnot mezi státy, politiky... nezbyde než najít shodu před katastrofou, ke které by mohlo dojít,“ varuje kardinál.

Čtěte:
Prý referendum o euru. Tak to rovnou o vystoupení z EU, graduje ČSSD 
Přečtěte si, jak Brusel reguluje celý váš den minutu po minutě
Začněme u sebe, burcoval Klaus v projevu celý národ 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …