Mečl začal propouštět na státním zastupitelství

15.11.2011 19:33

Nový (dočasný) šéf Vrchního státního zastupitelství Stanislav Mečl začal s personálními změnami. Mečl nahradil Vlastimila Rampulu, kterého odvolal ministr spravedlnosti.

Mečl začal propouštět na státním zastupitelství
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce

Mečl s platností od pondělí odvolal vedoucí obou oddělení Odboru pro odhalování nejzávažnější hospodářské a finanční kriminality Borise Havla (oddělení ochrany zájmů ČR a EU) a Ladislava Letka (oddělení kriminality na finančních trzích). Mezi ohrožené patří též náměstek vrchního státního zastupitelství Libor Grygárek, kterého se zatím čistka nedotkla.

Kauza gripeny i Mostecká uhelná

"V případě obou pánů jsem nebyl úplně spokojen se způsobem, jak vedli oddělení. Vycházel jsem z informací nejvyššího státního zastupitelství. Týkaly se průtahů a jiných pochybení," uvedl Stanislav Mečl pro server Týden.cz, který o celé věci informuje.

"V případě pana Havla šlo například o opožděné vyžádání právní pomoci v kauze gripeny. Pokud jde o pana Letka, tak to byla věc aktuální – Mostecká uhelná," konkretizoval zaváhání, která elitní státní zástupce stála pozici šéfů. Náhradu za ně již hledat nebude, rozhodl se, že obě oddělení sloučí. "Diskutujeme o nástupci pana Letka, který zastupoval ředitelku odboru," upřesnil.

Čtěte více:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…