ČEZ dal Klánovicím peníze na nové stromy. A tak se kácí staré

15.11.2011 20:02

Pražská čtvrť Klánovice kácí desítky let staré lípy na své hlavní třídě. A jedním z důvodů má být podle Lidových novin to, že Městský úřad Praha-Klánovice získal grant od nadace ČEZ na výsadbu nových.

ČEZ dal Klánovicím peníze na nové stromy. A tak se kácí staré
Foto: Hans Štembera
Popisek: Cesta v lese

Město využije grant jen pokud staré lípy pokácí – a to i přesto, že ve velké většině se jedná o úplně zdravé stromy. Nadace ČEZ je ovšem v celé kauze nevinně, protože grant mohl být použit i na záchranu stávajícího stromořadí v kombinací s výměnou části lip, jež byly v nejhorším zdravotním stavu.

Poraženo už víc než deset

„Nadační příspěvek v grantovém řízení Stromy je primárně určen na výsadbu nových stromů (včetně jejich údržby) a nemůže tak být použit pouze na údržbu, například stávající zeleně. Pokud by ale předmět nadačního příspěvku zahrnoval jak novou výsadbu, tak například záchranu stávající zeleně, zůstal by jeho smysl podle mého názoru zachován. Vše tedy záleží na příjemci příspěvku,“ uvádí pro LN ředitel nadace ČEZ Ondřej Šuch.

Obyvatelé podepsali petici a podali také stížnost na ministerstvo životního prostředí. V posledních dnech už bylo poraženo více než deset stromů.

Dále čtěte:
Štěpánek (SZ): Klánovický les patří veřejnosti, ne golfistům

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…