Klaus má jmenovat nového ministra průmyslu Kubu

16.11.2011 6:15

Prezident Václav Klaus má ve středu jmenovat předsedu jihočeské ODS Martina Kubu novým ministrem průmyslu a obchodu. Navrhne mu to premiér Petr Nečas, který svoji volbu oznámil v úterý. Kuba ve vládě nahradí Martina Kocourka (ODS), jenž odstoupil kvůli aféře kolem podezřelého přesunu peněz na účet své matky. Informuje agentura ČTK.

Klaus má jmenovat nového ministra průmyslu Kubu
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Premiér Petr Nečas spolu s prezidentem Václavem Klausem

Jihočeskou ODS, které Kuba od roku 2008 předsedá, provází pověst organizace, kterou ze zákulisí řídí vlivný podnikatel a člen výkonné rady ODS Pavel Dlouhý.

Kuba se loni ucházel o post místopředsedy strany. Nečas mu ale vyčítal, že je spoluarchitektem velké koalice v Jihočeském kraji a nedoporučoval jeho zvolení do vedení ODS. Podle Kuby rozhodlo v jeho prospěch nyní i to, že vláda v "jeho" regionu plánuje dostavbu třetího a čtvrtého bloku jaderné elektrárny Temelín.

Pod sociálnědemokratickým hejtmanem Jiřím Zimolou měl dosud Kuba na starost mimo jiné regionální rozvoj, čerpání peněz z evropských fondů, územní plánování a investice v dopravě.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…