Kvůli Kubovi už možná Nečas nebude předsedou, myslí si odcházející Doktor

16.11.2011 22:42

Michal Doktor opouští ODS na protest proti jmenování nového ministra průmyslu a obchodu Martina Kuby. Přišel do pořadu Události, komentáře, aby své pohnutky k tomuto kroku vysvětlil. Uvedl, že volba Kuby se možná brzy stane pro premiéra Petra Nečase velkým problémem.

Kvůli Kubovi už možná Nečas nebude předsedou, myslí si odcházející Doktor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Doktor

„Pan doktor Kuba patří k lidem, kteří jsou součástí rituálního vykrvení jihočeské ODS,“ uvedl Martin Doktor s tím, že Kuba se postaral o odsunutí některých významných členů jihočeské ODS pomocí pochybného náboru členů.

Kuba je pro Doktora nepřijatelný

Jmenování Kuby ministrem je pro Doktora naprosto nepochopitelné. „Nemohu přehlížet jeho vliv a nehodlám s ním svádět další souboje,“ řekl. Doktor podle svých slov doufal v to, že s příchodem Petra Nečase se strana změní. „Petr Nečas velmi dobře ví, že Kuba reprezentuje vlivy, které jsou pro mě nepřijatelné,“ tvrdí Doktor.

Rozhodně prý neodchází proto, že by neuspěl. Doktor prý není schopen ustát to, že byl zvolen za program, kterým bojoval proti technologiím moci, se kterými nesouhlasil, a právě tyto technologie Nečas posvětil jmenováním do vlády.

Čtěte také: Šok a úžas. ODS se vzpamatovává z odchodu svého Doktora

„Bude následovat fakt, kdy pan předseda vlády má právo jít vstříc výnosům z té volby a čelit následkům té volby,“ prohlásil Kuba. Převáží ale prý dlouhodobá ztráta. „Bude velmi obtížné, aby byl dále předsedou strany. Podmínky pro to, aby jím zůstal, se pro něj stanou brzy nepřijatelné,“ myslí si dnes již nezařazený poslanec.

„Může se velmi lehce stát, že Nečas nakonec bude konfrontován s tímto svým rozhodnutím,“ uvedl politolog Petr Just. Dodal také, že výběr Kuby možná Nečasovi pomůže krátkodobě upevnit pozici, ale to dlouhodobé bude spíše negativní.

Psali jsme:  
Poslanec Doktor odchází z ODS

Nečas je překvapen odchodem Doktora z ODS. Chce vědět, jak bude vládu podporovat
Poslanec ODS Doktor: Odborářští bossové parazitují na pracujících

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…