Úředníci podvedli vládu a nechtějí zakázat KSČM, zlobí se Štětina

17.11.2011 13:27

Úředníci ministerstva vnitra ignorují zadání vlády ohledně návrhu na pozastavení činnosti KSČM. Místo splnění úkolu zadali další čtyři analýzy, podle kterých by Česko případný soudní spor s komunistickou stranou prohrálo. Jejich postup kritizuje senátor Jaromír Štětina.

Úředníci podvedli vládu a nechtějí zakázat KSČM, zlobí se Štětina
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaromír Štětina na tiskové konferenci

„Návrh na základě toho návrhu pana Štětiny jsme nevypracovali proto, že když jsme ho zhodnotili a když ho jakoby zhodnotili i ti čtyři nezávislí odborníci, tak takovýto návrh by neměl sebemenší naději na úspěch. A vláda je tady nějakým vrcholem moci výkonné. Nese také odpovědnost za vlastní kroky a těžko po ní můžeme chtít, aby dávala nějaké návrhy, které rozhodně nejsou bezvýznamné,“ řekl Českému rozhlasu Karel Bačkovský, zodpovědný úředník ministerstva vnitra.

SLEDUJEME téma: Zákaz KSČM

Pozastavení činnosti KSČM je v politických kruzích považováno velmi citlivou záležitost. Senátor Jaromír Štětina, který řadu let bojuje za posouzení ústavnosti komunistické strany Nejvyšším správním soudem, považuje postup ministerských úředníků za skandální.

„Subalterní úředníci ministerstva vnitra podvedli ministra vnitra, podvedli vládu tím, že místo toho, aby vypracovali požadovaný návrh, nechali vypracovat vybranými „experty“ posudky, které vyzněly, že to není možné udělat. To znamená, že ministerstvo vnitra nesplnilo úkol, který mu zadala vláda,“ zlobí se Štětina.

Související:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…