Kubek na sjezdu nadává na Hegera. Kvůli platům

19.11.2011 13:33

Víkendový sjezd České lékařské komory nezačal nejlépe. Její prezident Milan Kubek se pustil do ministra zdravotnictví Leoše Hegera, který nesplnil svou dohodu o zvýšení platů zdravotníkům.

Kubek na sjezdu nadává na Hegera. Kvůli platům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Leoš Heger

Velmi ostře začal víkendový sjezd České lékařské komory. Ministerstvo prý nedostatečně spolupracuje s komorou a lékařskými odbory. Milan Kubek, prezident ČLK, znovu kririzoval ministra zdravotnictví Leoše Hegera (TOP 09) za to, že se vykrucuje ze slíbeného desetiprocentního navýšení platu zdravotníkům. 

SLEDOVALI jsme téma: EXODUS lékařů

Kubek uvedl ve zprávě o hodnocení činnosti komory za uplynulý rok, že pan ministr se ze slibu vykrucuje. Zdravotníci chtějí, aby ministerstvo splnilo dohodu z letošního února, ve které slíbil ministr Heger desetiprocentní navýšení platů pro zdravotníky od příštího roku.

Podepsáním memoranda skončila v únoru velká protestní akce Děkujeme, odcházíme. Kvůli ekonomické situaci by měly stoupnout platy od ledna jen o 6,25 procenta. Tudíž odbory zahájili opět protestní kampaň "Zůstávámě, splňte sliby".

Lékaři a odboráři jsou si vědomi toho, že dohoda není žádný právně vymahatelný závazek, proto jsou lékaři ochotni za svá práva znovu bojovat.  

Psali jsme:
Heger neplní sliby, znělo Ostravou. Lékaři si na protest brali i dovolenou
Pochcípáme na ulicích, znělo Zlínem. Nevraživost vůči Hegerovi sílí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kri

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…