Paroubek posiluje. Po libčeveském exodu má 500 nových přihlášek

21.11.2011 16:10

Malá obec na Lounsku prožívá politické zemětřesení. Karel Vrba odešel z čela libčeveské ČSSD a ohlásil v pondělí konec své politické kariéry. ParlamentnímListům.cz řekl, že zatímco on sám o přestupu do jiné strany vzhledem k tomu, že s politikou končí, neuvažuje, jeho manželka chystá požádat o členství v LEV-21. Z 237 členů ČSSD místní organizace opouští stranu 227 lidí. "Asi 180 z nich chce přejít do strany Jiřího Paroubka, pokud mám správné informace," sdělil ParlamentnímListům.cz Vrba.

Paroubek posiluje. Po libčeveském exodu má 500 nových přihlášek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda NS-LEV 21 Jiří Paroubek

Podle Karla Vrby je vývoj, který začíná udávat v ČSSD krajský výkonný výbor s Arnem Fišerou, pro mnohé členy neakceptovatelný. "Je to škoda, byly jsme jedna z nejsilnějších buněk v zemi. To, že však lidé odsud takto hromadně odcházejí, umím pochopit," sdělil dál ParlamentnímListům.cz Karel Vrba.

Obec Libčeves v Ústeckém kraji sdružovala v ČSSD členy ze zhruba 22 přilehlých obcí, v kterých dohromady žije něco mezi pěti až šesti tisíci obyvatel. Počet sociálních demokratů tak byl statisticky velmi vysoký. Teď je vše jinak.

Čtěte také:


Karel Vrba i ostatní lidé, kteří se rozhodli v Libčevsi své členství v ČSSD ukončit, viní krajské vedení strany z rozkrádání peněz, náboru černých duší i zastrašování. Poslední kapkou prý bylo to, když na schůzi libčeveské ČSSD dorazil krajský radní Petr Jakubec (ČSSD), který se ji pak snažil blokovat kvůli formálním maličkostem. Ten tuto informaci dosud nekomentoval.

Paroubek: Máme už 500 přihlášek

"Prvním výstupem národních socialistů na veřejnosti bude ustavující sjezd strany tuto sobotu 26. listopadu. Tam bude schválený obecný program, program boje proti krizi, rezoluce v klíčových politických otázkách, deklarace ideových a programových zdrojů, stanovy. Nyní máme 500 přihlášek, náboru členů v krajích se budu věnovat ihned po sjezdu. A také výstavbě strany v okresech a krajích," sdělil na dotaz ParlamentníchListů.cz Jiří Paroubek.


Čtěte také:


Kolik členů celkem LEV-21 získá, se tedy zatím dá pouze odhadovat, jisté je, že jejich počet může narůstat. Objevily se však už odhady z řad ČSSD ohledně voličských hlasů. A ty hovoří o tom, že by LEV-21 mohla představovat voličskou ztrátu pro sociální demokraty zhruba 5000  hlasů. 

Čtěte také:


Foto: Hans Štembera


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Tomio Okamura byl položen dotaz

nezávislost

Dobrý den, podle vás jsme nejsme politicky nezávislí, znamená to, že volby jsou u nás zbytečné? Taky tvrdíte, že je třeba, abysme byli nezávislí i ekonomicky a v zemědělství. Je to ale vůbec možné, když je naše ekonomika závislá na exportu a na německé ekonomice? A co se týče zemědělství, jak chcete...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pošťák-cizinec řval a odmítal vydat balík. Česká pošta vysvětluje

14:52 Pošťák-cizinec řval a odmítal vydat balík. Česká pošta vysvětluje

Mohou někteří zaměstnanci České pošty doručovat klientům balíky podle toho, jestli se jim chce, nebo…