Ředitel VZP plnil úkoly politiků, tvrdí člen správní rady

21.11.2011 23:01

Předseda správní rady VZP Marek Šnajdr (ODS) dnes v pořadu Události, komentáře na České televizi obhajoval rozhodnutí rady koupit akcie IZIP. Jeho oponent Miroslav Opálka (KSČM), poslanec a člen správní rady, naopak nevyloučil možnou arbitráž.

Ředitel VZP plnil úkoly politiků, tvrdí člen správní rady
Foto: Hans Štembera
Popisek: VZP

„Nám to umožní změnit smlouvy, které nepovažujeme za úplně nejšťastnější,“  prohlásil Šnajdr k nákupu akcií. Díky tomu se prý o tři roky zkrátí doba, kdy by byla VZP svázána s jedním partnerem, což je úspora půl miliardy korun.

Jiná možnost neexistuje

SLEDUJEME: Kauza IZIP

„Společenská situace i krize ukazují, že takhle to dál nejde a konečně se přistoupilo k radikálnímu řezu,“ uvedl Opálka. Ten přesto hlasoval pro jiné řešení. „Zcela zodpovědně říkám, že kdyby existovala jiná možnost, která by byla právně průchodná, tak bychom pro ni hlasovali,“ obhajoval se Šnajdr.

Opálka podle svých slov hlasoval proti odkoupení akcií i proto, že to zvyšuje možnost arbitráže proti Česku. „Na příštím jednání správní rady zanalyzujeme, kdo bude zodpovědný,“ slíbil Šnajdr. „Byl bych nerad, kdyby to byl jenom pan ředitel. On plnil něčí politické úkoly,“ řekl Opálka.

Čtěte také:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …