Falešný kmotr ODS se přiznal. Plzeňského děkana prý nechal v lese

22.11.2011 16:12

Falešný profil na sociální síti Facebook vytvořil neznámý autor ve snaze zdiskreditovat Romana Jurečka, člena výkonné rady ODS, místopředsedu regionálního sdružení Plzeňského kraje, místopředsedu oblastního sdružení Plzeň a bývalého plzeňského zastupitele, který bývá také označován za jednoho z nejvlivnějších „kmotrů" v řadách ODS. Jurečkův falešný profil je na Facebooku pouhé dva dny a plní se nejrůznějšími materiály. Sám Jurečko se o jeho existenci dozvěděl den po jeho založení a obsah ho překvapil, jak uvedl pro ParlamentníListy.cz.

Falešný kmotr ODS se přiznal. Plzeňského děkana prý nechal v lese
Foto: Josef Dvořák
Popisek: Právnická fakulta v Plzni, součást Západočeské univerzity

„Já na tyhle věci moc nejsem a sám jsem si nikdy žádný takový profil nevytvořil. V současné době se nacházím mimo republiku, ale určitě podniknu co nejrychleji kroky, které by měly vést ke zrušení tohoto falešného profilu," uvedl pro ParlamentníListy.cz Jurečko.


Kmotr je trnem v oku

„Řekl bych, že vím, odkud vítr vane a kdo za vytvořením falešného profilu asi stojí. Existuje v Plzni skupina mladých lidí, kterým jsem trnem v oku. Ale ten obsah už je na podání trestního oznámení," konstatoval Jurečko.

Titul mít budu, děkan zůstal v lese

Nejkontroverznější příspěvek na falešném profilu se týká aktuálního zmizení a opětovného nalezení děkana plzeňské právnické fakulty Květoslava Růžičky. „Chtěl jsem ho poslat za Křížem (Miroslav Kříž, bývalý fotbalový boss plzeňské Viktorie, který před několika lety záhadně zmizel a dosud nebyl nalezen), ale nakonec ten titul prej mít budu, tak sem ho pro výstrahu nechal v lese," tvrdí naoko ve svém falešném profilu Roman Jurečko v souvislosti s pátráním po děkanovi Růžičkovi.



I Jurečko má práva. V Plzni

Autor facebookového profilu tak naráží na skutečnost, že Jurečko v minulosti studoval plzeňská práva, kam se dostal na odvolání, studium v roce 2010 přerušil na vlastní žádost a žádný titul nezískal. K přerušení studia jej vyzval jeho kamarád ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS), aby tak zamezil pochybnostem o regulérnosti jeho přijetí ke studiu.

Psali jsme:


Dalším materiálem v Jurečkově profilu na Facebooku je starý článek z deníku Blesk, který připomíná jeho prohřešek z devadesátých let minulého století, kdy mu městský soud v Plzni uložil pokutu a zákaz řízení automobilu na dva roky. Usedl totiž za volant, i když to měl zakázané kvůli předchozí jízdě pod vlivem alkoholu.

Blesk raději vlastnit, než číst

„Blesk bych bejt váma radši vlastnil, než ho četl. Přemýšlejte o tom," vyzývá falešný Jurečko návštěvníky na svém profilu. Ten pak zpestřuje ještě několik zábavných fotografií Romana Jurečky, které v minulosti proběhly médii. Nelze vyloučit, že se tam v nejbližších hodinách objeví i další materiály.

Čtěte:


Ilustrační foto: hns


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Dvořák

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…