Pražští zastupitelé ODS jednohlasně: S ČSSD končíme

22.11.2011 20:31

Zastupitelé za ODS v úterý večer jednohlasně schválili vypovězení koaliční smlouvy se sociální demokracií na pražském magistrátu. Oznámil to účastník jednání zastupitelského klubu.

Pražští zastupitelé ODS jednohlasně: S ČSSD končíme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Boris Šťastný

Ukončit koaliční spolupráci navrhlo vedení pražské ODS v pondělí večer. Zdůvodnilo to spory o rozpočet a zadlužení města. V úterý pro návrh zvedlo ruku všech 20 zastupitelů pražské občanské demokracie.

Šťastný již před jednáním klubu řekl, že po schválení návrhu bude o situaci informovat šéfa sociální demokracie Petra Hulinského. Písemně mu prý rozhodnutí oznámí ve středu. 

TOP 09, ODS a ČSSD již oznámily, s kým chtějí o novém uspořádání na magistrátu vyjednávat. Zatímco ODS by se podle regionální rady měla snažit o uzavření koalice s TOP 09, sociální demokraté a TOP 09 chtějí jednání vést s oběma možnými partnery. V případě koalice ČSSD a TOP 09 by TOP 09 jako loňský vítěz voleb získala křeslo primátora, řekl dnes Hulinský. 

Koalice vznikla po loňských podzimních volbách, v nichž zvítězila TOP 09. Na spolupráci se tehdy k nelibosti mnoha Pražanů dohodli občanští a sociální demokraté. 

Související:

reklama

autor: pas

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…