ODS začne ve čtvrtek jednat s TOP 09 o koalici v Praze

23.11.2011 11:41

Vyjednávání o případné pražské koalici ODS a TOP 09 začne ve čtvrtek odpoledne, řekl ve středu ČTK předseda pražské ODS Boris Šťastný. Zástupci obou stran se sejdou zřejmě po zasedání zastupitelstva. Zastupitelé za ODS schválili vypovězení koaliční smlouvy se sociální demokracií v úterý večer. Smlouva skončí 23. prosince.

ODS začne ve čtvrtek jednat s TOP 09 o koalici v Praze

Šťastný se jako člen vyjednávacího týmu ještě v úterý v noci telefonicky spojil s šéfem pražské TOP 09 Františkem Laudátem a oficiálně mu oznámil rozpad koalice a zájem ODS o koaliční vyjednávání s TOP 09. Přesný čas a místo, kde se vyjednavači ve čtvrtek sejdou, dojednají zástupci ODS a TOP 09 ve středu dopoledne. "Navrhnu setkání na neutrální půdě, zřejmě ve sněmovně nebo na magistrátu," uvedl Šťastný.

Ve vyjednávacím týmu bude kromě Šťastného také primátor Bohuslav Svoboda a předseda zastupitelského klubu Rudolf Blažek. ODS bude podle Šťastného žádat pro Svobodu post primátora. TOP 09 zatím oficiální tým nestanovila. Na jednání ale zřejmě přijde Laudát, předseda klubu TOP 09 Tomáš Hudeček a povolební kandidát TOP 09 na primátorské křeslo Zdeněk Tůma. Předsednictvo pražské TOP 09 se v úterý ve večerních hodinách sešlo s celorepublikovým vedením strany. Požadavky, se kterými strana na koaličních jednání půjde, ale zatím vedení pražské TOP 09 nesdělilo.

EXKLUZIVNĚ:


Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…