Jsme jednotní a chceme primátora, tvrdí Blažek o pražské ODS

23.11.2011 19:19

Místopředseda pražské ODS Rudolf Blažek byl dnes hostem na opravdu horkém křesle v pořadu Interview ČT24. A mluvilo se samozřejmě o důvodech rozpadu pražské koalice a o dalším směřování magistrátu.

Jsme jednotní a chceme primátora, tvrdí Blažek o pražské ODS
Foto: red
Popisek: Logo ODS

Podle Blažka je za ODS jediným kandidátem na primátora primátor současný – Bohuslav Svoboda. Vyloučil, že by existovaly dvě frakce ODS, které by mohly jednat odděleně. „My jsme všichni členové ODS a ODS jasně deklarovala jednotu,“ opakoval.

Jsme připraveni na oběti

Na otázku, zda by mohl například Boris Šťastný sám jednat s TOP 09 bez lidí blízkých primátorovi, odpověděl: „V posledních dnech a hodinách člověk dostává různé informace od různých lidí.“ Přesto tomu ale nevěří, stejně jako opačné situaci – že by sám za sebe jednal Svoboda. „To si odmítám připustit,“ řekl.

TÉMA: Pražská koalice

Nejasné jsou také důvody rozpadu koalice. „V něčem jsme se shodnout nedokázali. Hlavně co se týče zdrojů,“ uvedl Blažek k investicím a rozpočtu. Popřel ale, že by důvodem byl problematický tendr na svoz komunálního odpadu.

„Samozřejmě je pro nás prioritní pozice primátora s tím, že pochopitelně budeme chtít co největší zastoupení z hlediska rady. A jsme připraveni na oběti,“ prohlásil Blažek. ODS bude s TOP 09 jednat zítra.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…