Odměny jsem nechtěla, hájí se senátorka. Tisíce dala nemocnici

25.11.2011 10:29

Senátorka Jana Juřenčáková, která zastupuje politické hnutí Starostové a nezávislí v senátorském klubu Klub TOP 09 a Starostové, se rozhodla vzdát se svých odměn za působení v dozorčí radě Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně. Na odměnách získala v loňském roce celkem 15800 korun a 15 tisíc darovala zpět nemocnici na nákup potřebných věcí na infekčním oddělení.

Odměny jsem nechtěla, hájí se senátorka. Tisíce dala nemocnici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

"Těch zbylých osm set korun padlo na pokutu za rychlou jízdu, když jsem jednou spěchala právě na šetření dozorčí rady," svěřila se Parlamentním listům cz. Juřenčáková. Stejný postup hodlá praktikovat i s letošními odměnami.

Informaci nezveřejnila Juřenčáková podle svých slov kvůli snaze zalíbit se voličům před blížícími se senátními volbami.

Po A i B

 „V uplynulých dnech jistý občan podal oficiální dotaz na krajský úřad, jakou odměnu mají členové dozorčí rady a představenstva. Ti pak byli požádáni o svůj souhlas či nesouhlas s poskytnutím těchto informací. Takový dotaz je samozřejmě naprosto v pořádku. Ale když se řekne A, mělo by se říct také B, tedy jak s těmi penězi nakládáme," objasnila Juřenčáková.

Chtěla odmítnout, ale neuspěla 

Kam bude směřovat svou letošní odměnu, zatím neví. "Kandidátů je víc," prozradila senátorka. Peníze za své působení v dozorčí radě prý od začátku nechtěla přijmout. "To prý ale nejde, takže obdržené prostředky vracím zpět do nemocnice aspoň touto formou," dodala Juřenčáková. Za současné situace totiž považuje každou korunu směřovanou do zdravotnictví jako potřebnou.

Více o odměnách čtěte ZDE

Ilustrační foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Anna Biháriová

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …