Rýsuje se tandem Nečas – Svoboda. Slibuje nové a lepší časy

25.11.2011 13:14

Zdánlivý puč na odstranění primátora Bohuslava Svobody se podle komentátora MF Dnes Karla Steigerwalda změnil v pravý opak, tedy Svobodův puč proti kmotrům. Jako by se v ODS rodil tandem Nečas – Svoboda, slibující nové a lepší časy. Tah ta dvojice má, politickou odbornost také.

Rýsuje se tandem Nečas – Svoboda. Slibuje nové a lepší časy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exprimátor Prahy Bohuslav Svoboda

Brilantně provedenou politickou operací byla akce, která přinesla změnu v pražské koalici, ve funkci primátora však ponechala Bohuslava Svobodu. „Žádné patlání, žvanění, rychlý a čistý řez - byla tamta koalice, teď je nová. Proti koalici ODS - ČSSD se loni hodně protestovalo jako proti velké nemravnosti. Včera vzniklá koalice je mravnější," píše ve svém komentáři pro MF Dnes Karel Steigerwald.

Ten je přesvědčen, že stoupl kredit primátora Svobody, když zdánlivý puč na své odstranění přeměnil v pravý opak, tedy v puč proti partě kmotrů. „Jako by se v ODS rodil tandem Nečas - Svoboda, slibující nové a lepší časy. Tah ta dvojice má, politickou odbornost také," pochvaluje si Steigerwald.

Ke změnám dojde ve stranách, které Praze vládly

„Doposud jsme byli zvyklí na velkohubá prohlášení, sladké a prázdné řeči, na johnovské tlachání o dinosaurech. Neokázalost dvojice Nečas - Svoboda slibuje skutečné výsledky. Krok za krokem, pevně, jasně, vytrvale, to je vzácná politika," pokračuje komentátor ve chvalozpěvech na premiéra a pražského primátora.

SLEDUJEME téma Rozpad magistrátu v Praze

V jejich počínání vidí Steigerwald to, že se poměry posunují směrem ke skutečnému pronásledování korupce a politického klientelismu. „K dalším změnám následně dojde i v politických stranách - zejména v těch dosud v Praze vládnoucích. Proroctví nedělejme, ale změny v ODS i ČSSD budou," je si komentátor MF Dnes jist, že se začínají projevovat dlouholeté tlaky.

Žádný puč, ale dobrá demokratická operace

Vždyť v ODS si vybrali do popředí doktora Svobodu, a ten z maskota, který měl jen zakrýt nevalnou pověst partaje, vyrostl v silného a kvalitního politika, který začíná pověst strany zlepšovat ostrými zásahy do centra problémů, jímž jsou kmotři. „Tento mrav se bude šířit kancelářemi všeho druhu. To je užitečnost pražského puče. O puč se ale nejedná, nýbrž o dobrou demokratickou operaci, o změnu koalice," uzavírá Steigerwald.

K věci:

Primátor Svoboda: Koalice ODS a TOP 09 hotova. Nečas: Souhlasím 

Vítané oživení politické scény: Svobodův kulový blesk 

Kmotrovský Nečas, teď pražská prasárna. ODSko, máš to nahnuté 

Foto: Hans Štembera

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…