Stíhaný lékař Barták podal ústavní stížnost proti vazbě

25.11.2011 17:49

Lékař Jaroslav Barták, který je stíhán za sexuální napadání svých asistentek, podal ústavní stížnost proti uvalení vazby. Bez dalších podrobností to potvrdila mluvčí Ústavního soudu Jana Pelcová. Barták je stíhán pro sedm útoků, kterých se údajně dopustil na sedmi ženách.

Stíhaný lékař Barták podal ústavní stížnost proti vazbě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbraň, ilustrační foto

Nelze předjímat, za jak dlouho Ústavní soud stížnost projedná. Většinou o podobných stížnostech rozhoduje během několika týdnů, a to bez veřejného jednání.

Mohl by ovlivňovat svědky

Spolumajitel modřanské kliniky Barták je stíhán za znásilnění, sexuální nátlak, vydírání, nebezpečné vyhrožování, ublížení na zdraví, omezování osobní svobody a nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Těchto skutků se podle policie dopouštěl na svých osobních asistentkách. Hrozí mu až desetileté vězení.

SLEDUJEME téma Aféry doktora Bartáka

Pražská policie zadržela Bartáka koncem srpna na letišti v pražské Ruzyni po jeho návratu z dovolené. Po několikahodinovém výslechu ho pak obvinila a Obvodní soud pro Prahu 4 ho posléze poslal do vazby.

Soud se tehdy ztotožnil s návrhem státního zastupitelství a na lékaře uvalil vazbu ze všech tří zákonných důvodů, tedy proto, že by mohl uprchnout, ovlivňovat svědky nebo ve své trestné činnosti pokračovat. Barták tak nemůže prozatím být propuštěn na kauci.

K tématu:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…