Reflex hodnotí Babiše: Chaos, idealismus i byznys

26.11.2011 11:42

Podnikatel Andrej Babiš se sám pomocí své výzvy ANO 2011 pasoval do role mluvčího nespokojených Čechů. Chce vstoupit do politiky a bojovat proti korupci. Může se mu to podařit? A co ho k tomu vede? Jeho motivy i nápady hodnotí komentátor Reflexu Bohumil Pečinka.

Reflex hodnotí Babiše: Chaos, idealismus i byznys
Foto: Hans Štembera
Popisek: Podnikatel Andrej Babiš ve studiu České televize

Proč Babiš začal? „Nejspíš jde o směs osobních vyznání a byznysových zájmů, které se vzájemně vylučují a protiřečí si. Někdy jsou rozumné, ve většině případů však chaotické, tak jako samotný Babiš, člověk s renomé podnikatelského žraloka, jenž se nyní snaží dostat ze stínu své pověsti,“ myslí si Pečinka.

Více o Andreji Babišovi ZDE

Čtěte vše o výzvě ANO 2011

V mnohém si podle Pečinky Babiš také protiřečí. Tvrdí, že v roce 1989 neexistoval státní dluh, chce uzákonit vyrovnaný státní rozpočet, jenomže by také chtěl zvýšit platy všech státních zaměstnanců. A to jde zároveň jen těžko.

„Babiš v těchto a dalších textech, jež podle toporného stylu psal evidentně sám, na sebe prozrazuje jedno – úspěšný podnikatel myšlenkově zatuhl někdy v osmdesátých letech, kdy pracoval ve státním podniku zahraničního obchodu. Když podává své názory na politický systém a veřejnou sféru, člověk má dojem, že vůbec nechápe moderní svět,“ píše autor. Uznává ale. že uspět může.

Psali jsme:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nechutné. Ani vidět to nemůžu. Nákup paprik kazí Čechům náladu

4:44 Nechutné. Ani vidět to nemůžu. Nákup paprik kazí Čechům náladu

Paprika, která je u nás klidně za stovku, stojí na Balkáně pakatel. Maximálně půldruhého eura. Na tr…