Vláda probere sporné privatizace. MUS prý už znovu nedopustí

26.11.2011 12:23

Vicepremiérka Karolína Peake (VV) a premiér Petr Nečas (ODS) se dohodli na schůzce ministrů, kde by se měly probírat některé kontroverzní privatizace z let 2002 a 2003, u nichž případně končí desetiletá promlčecí lhůta. Konkrétní termín jednání zatím nebyl stanoven.

Vláda probere sporné privatizace. MUS prý už znovu nedopustí
Foto: sap
Popisek: Karolína Peake

Před týdnem se někteří členové vlády a státní zástupci sešli kvůli privatizaci Mostecké uhelné společnosti (MUS), kterou po letech před švýcarský soud dostali tamní vyšetřovatelé. Dohodli se, že se ČR přihlásí k penězům, které Švýcaři zajistili v rámci vyšetřování. Podle dřívějších informací jde v přepočtu celkem o více než 12 miliard korun.

Vše k tématu Mostecká uhelná ZDE

Na další schůzce by se podle Peake měla řešit nejen tato problematika, ale i další "významné kauzy", jako je privatizace Škody Plzeň nebo Ostravsko-Karvinských dolů (OKD). "Tyto případy privatizace jsou datovány mezi léta 2002 a 2003, chýlí se tedy ke konci desetiletá promlčecí lhůta. Je důležité co nejrychleji jednat, aby škoda státu byla co nejmenší," připomněla Peake.

Při zachování nezávislosti orgánů činných v trestním řízení je podle ní třeba zajistit, aby nebyly promarněny příslušné procesní lhůty a aby vyšetřovatelé pro svou práci měli veškeré podmínky.

Čtěte také:
Nečas: Jak postupovat u Mostecké uhelné se rozhodne za tři týdny
Sobotka: Vládní průtahy v kauze MUS nelze pochopit. Žádáme vysvětlení
Peake: Kauza MUS. Místo střely do prázdné branky nás čeká rohový kop

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …