Na akci DSSS se ve Vimperku sešlo asi 300 lidí. Akce proběhla v klidu

26.11.2011 15:38

Zhruba tři stovky lidí dnes přišly na mítink Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS) na náměstí ve Vimperku. Řečníci v čele s předsedou strany Tomášem Vandasem tam poukazovali na údajné problémy s nepřizpůsobivými občany a na zhoršující se bezpečnost ve městě. Kritizovali údajné zvýhodňování romské menšiny.

Na akci DSSS se ve Vimperku sešlo asi 300 lidí. Akce proběhla v klidu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pochod proti Romům

Radnice ohlášený mítink DSSS v pondělí zakázala, především kvůli protiromsky zaměřené diskusi na facebooku pod titulem Hnutí za Vimperk bez nepřizpůsobivých Romů. Krajský soud v Českých Budějovicích rozhodnutí radnice na základě žaloby DSSS v pátek zrušil. DSSS v žalobě mimo jiné poukazovala, že k zákazu shromáždění nemůže vést anonymní diskuse kdesi na internetu.

SLEDUJEME téma Romové

Ve Vimperku podle starosty Bohumila Petráška žije asi 120 až 150 Romů, při posledním sčítání se ale k národnosti hlásili asi čtyři. Problematická je skupinka asi sedmi lidí. Vedení města na základě monitoringu posílilo hlídky městské policie v místech, kde žijí nepřizpůsobiví obyvatelé, zintenzivnilo kontroly heren kvůli zneužívání sociálních dávek i kontroly životní podmínek dětí v sociálně vyloučených rodinách.

"Ve Vimperku i na celém Prachaticku je nejnižší kriminalita na jihu Čech. Na Vimpersku například od začátku roku došlo ke dvěma loupežným přepadením, loni jich bylo zhruba osm. Registrujeme jednoznačně pokles i v ostatních oblastech kriminality. Ani po posílení hlídek jsem nezaznamenali žádné výrazné porušování zákona," řekl ČTK mluvčí policie Matzner.

Psali jsme:
Ano, Romové chtějí jen dávky. Dámy v ČT se shodly
Jediný Rom v Dělnické straně: Nejsme rasisté. Cikáni jsou ale vyžírky
Napadená starostka: Není to rasový útok, ale honba za penězi

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …