Žalobce podal návrh na vzetí šéfa pražských strážníků do vazby

27.11.2011 13:14

Státní zástupce podal soudu návrh na vzetí velitele pražských strážníků Vladimíra Kotrouše do vazby. Důvodem je obava z ovlivňování svědků, sdělila dnes ČTK mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová. Kotrouš byl obviněn v souvislosti s korupčním jednání, které se týkalo poskytování služeb městské policii. V pátek ho zadržela policie kvůli podezření z přijetí úplatku.

Žalobce podal návrh na vzetí šéfa pražských strážníků do vazby

"Mohu potvrdit, že jsme předali obvodnímu soudu pro Prahu 9 návrh na vzetí obviněného do vazby. Důvodem je obava z možného ovlivňování dosud nevyslechnutých svědků a maření vyšetřování," řekla mluvčí.

Kotroušův případ údajně několik měsíců vyšetřoval Útvar pro odhalování organizovaného zločinu. Podle Lidových novin byl Kotrouš byl v pátek odpoledne zadržen ve svém autě i s penězi z úplatku, který dostal za "určitou službu". Nova v sobotu uvedla, že policie peníze předem označila.

Policie kvůli zadržení šéfa pražských strážníků prohledala ředitelství městské policie v Korunní ulici na Vinohradech i Kotroušův byt.

Kotrouš bude postaven mimo službu

Primátor Bohuslav Svoboda (ODS), do jehož pravomoci bezpečnost v Praze spadá, v pátek uvedl, že pokud se informace médií potvrdí, očekává, že Kotrouš bude okamžitě postaven mimo službu nebo s ním bude rovnou rozvázán pracovní poměr.

Kotroušův náměstek Ludvík Klema, který bude zadrženého ředitele ve funkci zastupovat do doby, než se případ vyřeší, řekl, že městská policie i vedení města obdrží oficiální informaci o zadržení Kotrouše zřejmě až v pondělí.

Městské policii Kotrouš velí od roku 2002, pracuje u ní však ještě o deset let déle. Absolvoval policejní akademii, deset let byl ředitelem obvodu Praha 6, pak krátce náměstkem ředitele strážníků.

Čtěte více:

Policie kvůli zadržení Kotrouše prohledala ředitelství strážníků

Policie zadržela šéfa pražských strážníků. Přijal úplatek

Primátor Svoboda: Pokud bude braní úplatků potvrzeno, bude okamžitě pan ředitel postaven mimo službu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: aš, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…