Bulvár hodnotí Babišovy politické ambice. Může prý uspět

28.11.2011 8:28

Bývalý premiér Jiří Paroubek se v sobotu stal předsedou nové strany Národní socialisté - levice 21. století. Do politiky se bude chtít protlačit také podnikatel Andrej Babiš se svým hnutím ANO 2011. A v kuolárech se hovoří o tom, že do čela nové politické strany se chce postavit také prezident Václav Klaus. Deník Blesk přináší informace o těchto uskupeních, zeptal se politologa, zda mají šanci na zvolení.

Bulvár hodnotí Babišovy politické ambice. Může prý uspět
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Podle politologa Bohumila Doležala by se do sněmovny mohl dostat právě miliardář Babiš, protože svou politiku staví na kritice korupce a současného stavu společnosti a politiky. „Babiš je nový, říká něco jiného než ostatní. Lidi oslovuje, že se distancuje bez výjimky od všeho, co tu bylo," řekl Doležal Blesku.

Klaus a Paroubek se odvařili

Klaus a Paroubek ale úspěchu nejspíš nedosáhnou. „Stejně jako Paroubek je i Klaus odvařená osobnost. S žádnou novou stranou nemá podle mne šanci. Naději by mohl mít, jen kdyby získal zpět silnou pozici v ODS. Tomu ale nevěřím, strana už je jinde," komentoval Doležal.

Nová Paroubkova strana NS-Lev 21 má kolem 500 členů, příští rok se bude účastnit krajských voleb. Podle Blesku je strana méně levicová než ČSSD, protože neodmítá spoření na důchody v soukromých fondech a nechce rušit daň z přidané hodnoty.

Podle Doležala už Paroubek jednou „politicky vybouchl" a do sněmovny se nedostane.

Čtěte více po Výzvě ANO 2011 a Andreji Babišovi

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…