Čeští europoslanci se v práci nepředřou, většinou tam ani nechodí

29.11.2011 20:39

Čeští europoslanci nechodí do práce. Vyplývá to z průzkumu organizace VoteWatch, která se zabývá monitorováním aktivity členů Evropského parlamentu. Poslanci s největší absencí se hájí, že pracují mimo prostory EP.

Čeští europoslanci se v práci nepředřou, většinou tam ani nechodí

Naši evropští zástupci se v pořadí podle účasti umístili až na dvaadvacátém místě ze sedmadvaceti členských zemí, dobře se neumístili ani v předkládání zpráv nebo pozměňovacích návrhů k evropským zákonům.

Nejvyšší absenci v EP mají poslanci za ODS Miroslav Ouzký a Milan Cabrnoch, známí také ve spojitosti s kauzou elektronických zdravotních knížek IZIP. Úplně nejvyšší absenci má europoslanec z řad sociální demokracie Jiří Havel.

Sledujeme kauzu IZIP

"Pouhou statistiku docházky na plenární zasedání Evropského parlamentu nelze pokládat za objektivní měřítko skutečné práce poslance," řekl pro server Týden.cz europoslanec Milan Cabrnoch, který má jednu z nejvyšších absencí. Prý se ale angažuje ve dvou parlamentních výborech a předsedá delegaci pro spolupráci s parlamenty zemí jižního Kavkazu, přičemž pracovní jednání se obvykle konají přímo tam.

"Velmi důležitým ukazatelem je samotná aktivita europoslance, což z docházky, která může znamenat lidové odsedět si to, nepoznáte," okomentoval výsledky průzkumu i Ouzký. Jeho popisu odpovídá další europoslanec za ČSSD Robert Dušek, který má sice téměř stoprocentní docházku, ale kromě padesáti krátkých prohlášení neudělal vůbec nic.

Související:
Čeští europoslanci málo pracují, zjistil průzkum
Modří europoslanci převedli IZIP do Švýcarska. Kvůli VZP
Europoslanci svůj majetek tají. Majitele Porsche dotazy naštvaly 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…