Na Šluknovsku nalévají nezletilým. Deset mladistvých pod vlivem

01.12.2011 6:31

Čtyři desítky policistů o víkendu kontrolovaly bary, herny a restaurace ve Šluknovském výběžku. Zadrželi deset mladistvých pod vlivem alkoholu. O řidičský průkaz přišly dvě ženy, protože řídily pod vlivem drog.

Na Šluknovsku nalévají nezletilým. Deset mladistvých pod vlivem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Malý Rom

Policisté kontrolovali podniky v sedmi obcích v regionu, nejvíce mladistvých pod vlivem alkoholu policisté odhalili v restauraci Na Hvězdě v Rumburku. "Policisté zadrželi osm mladistvých, u nichž bylo v dechu naměřeno od 0,35 do 0,80 promile alkoholu. Tři chlapci byli nalezeni v kabince na toaletách restaurace zrovna ve chvíli, kdy se snažili společně vykouřit ubalenou cigaretu s neznámým obsahem," řekla Doušová. Další dvě opilé nezletilé dívky policisté přistihli v Konírně v Rumburku.

Problém s vietnamskými obchodníky

Do kontroly se kromě policistů z obvodních oddělení v Rumburku, Varnsdorfu a Šluknově zapojili také dvě skupiny příslušníků speciálních pořádkových jednotek a šest rumburských kriminalistů.

Sledujeme téma ŠLUKNOVSKO 

"Zjistili jsme, že ve většině restaurací majitelé a výčepní dodržují zákon a mladistvým nenalévají. Problém je však v restauracích, jejichž vlastníky jsou vietnamští obchodníci. Ti tyto zákony nedodržují a kvůli svému zisku klidně prodají alkohol i dítěti," řekl velitel zásahu, vedoucí oddělení policie v Rumburku Josef Hýbl.

Čtěte také:

Nečasova lhostejnost vede k výbuchům. Kocáb pění. Psal to dávno

Sobotka vyzývá Nečase, aby odstoupil. Může prý za Šluknovsko

Má penzion v Jánských Lázních. Přesto nadává na Nečase

reklama

autor: joh

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…