Bém o schůzce s kmotry: Jen jsem se sešel s přáteli

02.12.2011 9:58

Bývalý pražský primátor Pavel Bém (ODS) přivítal změny, které proběhly na pražské radnici. Věří, že koalice pravicových stran konečně začne na magistrátu vládnout. Původní tandem ODS a ČSSD podle Béma nic nedokázal. Uvízl v personálních otázkách. Exprimátor se vyjádřil i k údajné schůzce s kmotry, na které ho zachytili bulvární novináři. Prý šlo jen o setkání s přáteli.

Bém o schůzce s kmotry: Jen jsem se sešel s přáteli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exprimátor Prahy Pavel Bém

Exprimátor Prahy Pavel Bém vnímá bleskové změny ve vedení magistrátu hlavního města jako pozitivní. Má z to, že velká koalice ODS a ČSSD prakticky nevládla. Vedla pouze spory o to, kdo zasedne v té či oné dozorčí radě. Prohlásil to v rozhovoru pro dnešní Právo.  Přes optimistický tón, kterým o nové koalici mluví, si neodpustil popíchnutí pražské TOP 09.

Změní se pražská „Topka" ve schopnou stranu?

Bém má za to, že pražská TOP 09 toho v pozici pražské opoziční strany mnoho neukázala a nabízí se proto otázka, zda se osvědčí v pražské vládě. Je také otázkou, zda spolu dokážou spolupracovat partaje, které se proti sobě dosud ostře vymezovaly.

SLEDOVALI jsme téma rozpad magistrátu v Praze

Exprimátor v rozhovoru řekl také pár slov k setkání v Obecním domě v Praze, kam dorazila řada špiček ODS, ale zavítali sem i lidé, kteří bývají označování za tzv. kmotry. „Já jsem se tam setkal se svými přáteli. Politické rozhovory v takto milé společnosti byly zakázány. Vše, co se tam odehrávalo poté, se odehrávalo beze mne. Já se nad tím jen usmívám. Takhle vznikají mediální příběhy, které obvykle nemají s realitou nic společného," prohlásil Bém.

Důležitá věc v Praze je podle Béma jen jedna a totiž ta, aby spolu lidé začali zase normálně mluvit a vládnout.

Foto: Hans Štembera

Související:

Tůma: Pokud se ODS nevypořádá s kmotry, nemá koalice šanci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…