Hulinský skončil ve funkci šéfa pražské ČSSD

02.12.2011 11:55

Petr Hulinský se vzdal funkce předsedy pražské ČSSD poté, co mu stranické grémium doporučilo, aby rezignoval.

Hulinský skončil ve funkci šéfa pražské ČSSD
Foto: archiv redakce
Popisek: Petr Hulinský (ČSSD)

Hulinský se potýká s kauzou kolem údajných manipulací s dary městských firem pro postižené.  Hulínský trvá na tom, že se žádného pochybení neodpustil.

Nejužší vedení ČSSD také doporučilo pražské organizaci, aby připravila plán, jak posílit před volbami. Pražská ČSSD by podle něj měla zvážit uspořádání krajské konference v dřívějším termínu.

Hulinský čelí obvinění, že zneužil dary na charitu. Přes společnost Spastic handicap měl údajně přesměrovat dary určené lidem s ochrnutým svalstvem do spřízněných firem. V kauze už padlo i trestní oznámení. Podal ho Nadační fond proti korupci.

Aktivitu v tomto případě vyvinul místopředseda strany Jiří Dienstbier. Ten se nechal slyšet, že bude na dnešním jednání grémia požadovat i vyloučení Hulínského ze strany.

„Opravdu netuším, proč bych měl být vyloučen ze strany. Znovu opakuji, žádné dary na charitu jsem nezneužil, nic jsem nespáchal. Trestní oznámení je v poslední době běžná věc, není to nic, co by bylo neobvyklého," řekl na konto svého obvinění Hulínský.

Dienstbier: Jednoznačný distanc by měl zaznít

Podle Dienstbiera se musí vedení strany vůči kauze jasně vymezit.

„Není možné, aby se takto vysoce postavený politik sociální demokracie takto nemorálně choval. Myslím si, že ze strany vedení ČSSD musí být na tuto situaci jednoznačná reakce. Musíme dát najevo, že něco takového je nepřijatelné. Návrh, který jsem avizoval, považuji za nejdůslednější. Samozřejmě ale nevím, jestli bude mít v této podobě většinovou podporu. Nicméně očekávám, že nějaký jednoznačný distanc a požadavek na vyvození odpovědnosti ze strany Petra Hulínského by tam měl zaznít," zmínil Dienstbier v nedávném rozhovoru pro Český rozhlas.

Grémium ČSSD má navíc dnes řešit i situaci na pražském magistrátu nebo kauzy Mostecké uhelné společnosti, bytů OKD a Škodovky. Není totiž vyloučené, že o aférách budou chtít sociální demokraté mluvit na nejbližší schůzi sněmovny.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…